Marvel'ın en çok beklenen Disney+ dizilerinden Secret Invasion'ın ilk sezonu, geçtiğimiz çarşamba yayımlanan 6. bölümüyle sona erdi.

Kadrosunda; Samuel L. Jackson, Emilia Clarke, Don Cheadle, Kingsley Ben-Adir, Olivia Colman, Ben Mendelsohn, Cobie Smulders ve Martin Freeman'ın bulunduğu Marvel'ın beşinci fazının ilk dizisi, mükemmel oyuncu kadrosuna rağmen, tutarsız senaryosu ve durağan gidişatıyla maalesef beklentiyi karşılayamadı.

Rotten Tomatoes'da, izleyicilerin oyuyla Marvel'ın Disney+ dizileri arasındaki en düşük puanı alan Secret Invasion, özellikle final bölümünde yaşananlar dolayısıyla da çok tepki topladı.

Secret Invasion
Synopsis:Rotten Tomatoes, home of the Tomatometer, is the most trusted measurement of quality for Movies & TV. The definitive site for Reviews, Trailers, Showtimes, and Tickets

Sinematik evrende ilk kez Kaptan Marvel (2019) filmi ile karşımıza çıkan "skrull" türü, "Skrullos" adı verilen gezegenlerinin yaşanmaz bir hale gelmesinden sonra kendilerine yeni bir gezegen aramaya başladı ve böylelikle dünyaya yerleşti.

Herhangi bir canlının şekline bürünebilme yeteneğine sahip olan bu tehlikeli varlıklar, insan silüetlerini kullanarak, uzun bir süre aramızda çıt çıkarmadan yaşamayı başarmışlar. Ancak adı üstünde, skrull'ların rahatını bozan bir durum söz konusu ve bu "gizli istila"ya sebep olan olayların kökeni 1990'lı yıllara dayanıyor.

Dizinin kötü karakteri olarak karşımıza çıkan "Gravik", henüz bir çocukken Skrullos savaşı sırasında ebeveynlerini kaybetmiş. Dünyaya getirildikten sonra ise ona yardım eli uzatan isim Nick Fury olmuş. Fury'nin uzun bir süre koruyup kolladığı Gravik, bir noktadan sonra "kendi türünün daha iyi şartlara sahip olması gerektiği" ve artık "insan görünümünden çıkıp, özlerine dönmeleri" gibi oldukça ayrıştırıcı olabilecek söylemlerde bulunmaya başlamış.

"Fury", "Varra" ve "Gravik", 1997

Çocukluğundaki içine kapanık tavırları, büyüdükçe tehlikeli ve isyankâr bir hale gelen karakter, zamanla düşüncelerini zehirlediği ve örgütlemeyi başardığı kitlesiyle, fragmanlarda da gördüğümüz gibi insanlara zarar verebilmek ve özellikle dikkat çekebilmek adına elinden geleni yapıyor.

Rusya'daki bomba saldırısından.

Amacı aslında "türünün daha iyi şartlarda yaşaması" falan değil çünkü aynı ölçüde kendi türündeki varlıklara da saldırdığını gördüğümüz bir karakter. Kendisi, çeşitli süper kahramanlardan elde edilen DNA'ların kullanılması ile "süper skrull" adı verilen yeni bir tür yaratmanın ve bu türün lideri olmanın peşinde.

Kingsley Ben-Adir, bu karakter için çok doğru bir tercih olmuş ve dizinin en başarılı olduğu şey de gerçekten "yeterli" bir kötü adam oluşturmuş olmak. Bu karakter ile bol bol etkileşimde bulunan "G'iah" da ne istediğini bilen, klişe ama sağlam motivasyona sahip bir karakter.

"G'iah" (Emilia Clarke)

Maalesef bu iki kişi dışında Secret Invasion hakkında söylenebilecek olumlu pek fazla şey yok. Başarılı oyunculuk performanslarının da hakkını yemek istemem ancak hikâyeye katkısı olmayan anlamsız yan karakterler, zaman geçirmek için dahil edilmiş gereksiz konuşmalar ve bir "skrull" dizisi olmasına rağmen, sadece Fury'nin bu tür ile arasında yaşanan şahsi mevzulara değiniyor olması gibi olaylar, diziyi ciddi anlamda olumsuz etkilemiş.

Hollywood'da uzun süredir devam etmekte olan, Amerika Yazarlar Birliği'nin grevlerine denk gelen dizi, yapay zekâ tarafından üretilen jeneriği dolasıyla da daha ilk bölümden büyük bir tepki topladı.

Altı bölüm boyunca neredeyse hiç ilerlemeyen hikâyenin üzerine ise son bölümde yaşanan "güç kargaşası", hem geçmişte yaşanan birçok olayı mantık çerçevesinin dışına itti hem de okları 2026'da yayımlanması beklenen Armor Wars dizisine döndürdü.

Kaptan Amerika 2: Kış Askeri gibi karanlık bir havaya sahip olacağı ve Kaptan Amerika 4: Cesur Yeni Dünya ile Thunderbolts gibi diğer karanlık yapımlara öncüllük edeceği düşünülen dizi, her bölümde yaratmaya çalıştığı anlamsız kaos ve uğruna harcadığı karakterler ile varmak istediği noktaya bir türlü ulaşamadı.

Kaptan Amerika 4′ün Yeni İsmi: ‘Cesur Yeni Dünya’
Harrison Ford ile film setinden fotoğraf paylaşan Anthony Mackie, ‘New World Order’ olan yeni Kaptan Amerika filminin isminin, ‘Brave New World’ olarak değiştiğini de duyurmuş oldu.

İkinci sezonunun gelip gelmeyeceği henüz belli olmayan Secret Invasion, Marvel izleyicilerinin merakla bekleyeceği yapımlardan biri olmayı maalesef başaramadı.


Paylaş