Sony, merakla beklenen üç filmini Hollywood'da devam eden yazar ve oyuncu birliği grevleri sebebiyle erteleme kararı aldı.

Bunlardan ilki, bu yıl Ekim ayında vizyona girmesi planlanan R-dereceli Marvel filmi Kraven the Hunter oldu. Başrolünde Aaron Taylor-Johnson'ın yer aldığı filmin yakın tarihte başlaması planlanan basın turlarında, birliğin aldığı grev kararları kapsamında, oyuncuların boy gösterememeleri sebebiyle böyle bir ertelemeye gidildiği söyleniyor.

“R” Dereceli ’Kraven the Hunter’dan İlk Tanıtım
6 Ekim’de vizyona girecek olan ‘Kraven the Hunter’, Sony’nin “R” dereceli ilk Marvel filmi olma özelliği taşıyor ve Spider-Man’in en vahşi düşmanlarından biri olan ‘Avcı Kraven’ın vahşet dolu hikayesine odaklanıyor.

Kraven the Hunter'ın yeni vizyon tarihi ise 30 Ağustos 2024 olarak duyuruldu.

Aaron Taylor-Johnson – "Kraven the Hunter"

Sony'nin haklarını elinde bulundurduğu bir diğer Marvel filmi olan Spider-Verse animasyon serisinin devam filmi Spider-Man: Beyond the Spider-Verse, açıklanan ilk tarih olan 29 Mart 2024'ten belirsiz bir tarihe ertelendi. Yeni vizyon tarihinin yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Bu ertelemenin sebebi olarak ise, yine oyuncular birliğinin aldığı iş durdurma kararı sebebiyle seslendirme kadrosunun diyalogları zamanında bitiremeyeceği olarak gösteriliyor.

"Spider-Verse"

Grevlerden etkilenen bir diğer Sony yapımı ise, Paul Rudd'un başrolünde yer aldığı Ghostbusters: Afterlife (2001) filminin devam filmi oldu. 2023 Noel'inde çıkması beklenen film, önümüzdeki yılın paskalya hafta sonuna, 29 Mart 2024 tarihine ertelendi.

Ghostbusters: Afterlife (2001)

Öyle görünüyor ki bu ertelemeler sadece bir başlangıç. Üç haftadır devam eden oyuncu grevlerinin ne zaman biteceği henüz bilinmiyor. Fakat oyuncular sendikası bu kez oldukça kararlı ve tüm üyelerinin desteği arkalarında. Stüdyolardan haklarını almadan da grevi bitirecek gibi durmuyorlar. Bu sebeple önümüzdeki haftalarda daha birçok filmin erteleme haberini almamız ne yazık ki çok olası gözüküyor.

Kaynak: Variety

Paylaş