Rotten Tomatoes'un 25. yılını kutlamak adına Tomatometer eleştirmenleri, son 25 yıl içerisinde yayımlanan en başarılı TV şovlarını sıraladı.

En popüler dizilerden klasikleşmiş dramalara kadar oldukça geniş bir skalaya sahip olan liste; Breaking Bad, Stranger Things, Game of Thrones, Ted Lasso ve Bojack Horseman gibi birbirinden farklı yapımlar içeriyor.

25- Çernobil (2019)

Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson, Paul Ritter gibi isimlerin başrolünde yer aldığı Çernobil, Nisan 1986'da Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nde meydana gelen nükleer santral felaketinin öyküsünü dramatize ederek, felakete neden olanların ve karşılık verenlerin hikâyelerini anlatıyor.

24- Watchmen (2019)

Aynı adlı çizgi roman serisinden esinlenilen dizi, süper kahramanların kimliklerini gizli tutmak için giydikleri maskelerin altındaki gerçek kişiliklerini keşfetme fikrine odaklanıyor ve kadrosunda; Regina King, Jeremy Irons, Don Johnson, Jean Smart gibi isimler bulunduruyor.

23- Arrested Development (2003-2013)

Jason Bateman, Portia de Rossi, Will Arnett, Michael Cera'nın kadrosunda yer aldığı dizi, çökmekte olan bir aile şirketinin bireyleri arasındaki zayıflayan bağları konu ediniyor.


22- Parks & Recreation (2009-2015)

Indiana eyaletinin Pawnee kasabasında Park ve Bahçeler Departmanı'nda orta seviye bir bürokrat olan Leslie'nin, ofisinde ve yaşadığı kasabada geçen olayları konu edinen komedi dizisi, kadrosunda; Amy Poehler, Aziz Ansari, Nick Offerman, Aubrey Plaza ve Chris Pratt gibi isimlere yer veriyor.

21- The Americans (2013)

KGB ajanları Elizabeth ve Philip Jennings'in 1980'lerin başında Amerika Birleşik Devletleri'nde casusluk yaparken yaşadıkları hayatı konu alan dizi, oyuncu kadrosunda; Keri Russell, Matthew Rhys, Noah Emmerich, Holly Taylor gibi isimler bulunduruyor.

20- The West Wing (1999-2006)

Martin Sheen'in "kurgusal" ABD başkanına hayat verdiği dizi, kadrosunda; Bradley Whitford, Allison Janney, Dulé Hill gibi isimler bulunduruyor. Amerikan siyaseti ile başkanlık makamının iç yüzünü, Washington'daki siyasi arenayı ve Amerikan siyasetine damgasını vuran kişileri tüm gerçekliğiyle mercek altına alıyor.

19- The Office (2005)

İngiliz yapımı The Office dizisinin Amerikan uyarlaması olarak bilinen ve kadrosunda Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski ve Jenna Fischer'ın bulunduğu dizi, Dunder Mifflin isimli bir kâğıt şirketinde yaşanan eğlenceli olaylara odaklanıyor.

18- Marvelous Mrs. Maisel (2017-2023)

1960'lı yıllarda kadın olmanın zorluklarına dikkat çeken Marvelous Mrs. Maisel, bir de üzerine bu yıllarda "kadın bir komedyen olmanın" getirdiği yüklere odaklanıyor. Kadroda Rachel Brosnahan'a, Alex Borstein, Michael Zegen ve Tony Shaloub gibi isimler eşlik ediyor.

17- Stranger Things (2016-2024)

1980'li yıllarda ABD Enerji Bakanlığı'nın Hawkins'te gizli bir şekilde yürüttüğü bilimsel araştırma, kasabada paranormal olayların yaşanmasına neden olur. Bu olaylarla başa çıkmaya çalışan arkadaş grubuna odaklanan Stranger Things'in kadrosunda; Winona Ryder, Milly Bobby Brown, Finn Wolfhard, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Gaten Matarazzo ve David Harbour gibi isimler yer alıyor.

16- Atlanta (2016)

Kendileri ve ailelerine daha iyi bir hayat sağlamak için Atlanta rap piyasasında isim yapmaya çalışan iki kuzenin başlarından geçen olayları konu edinen dizi, oyuncu kadrosunda; Donald Glover, Brian Tyree Henry, LaKeith Stanfield, Zazie Beetz gibi isimlere yer veriyor.

15- Curb Your Enthusiasm (2000-)

Seinfeld dizisinin yaratıcısı Larry David'in senarist kadrosunda bulunduğu dizi, tıpkı Seinfeld'de Jerry Seinfeld'in hayatının anlatıldığı gibi, bu sefer hayatında her şeye sahip ve mutlu bir adam olan Larry David'in başından geçen olaylara odaklanıyor.

14- Bojack Horseman (2014-2020)

Eski bir sitcom yıldızı olan Bojack Horseman'ın, Hollywood dünyasına yeniden atılması ve ününü geri kazanmak istemesiyle başlayan dizi, bu depresif atın acınası hayatını konu ediniyor ve seslendirme kadrosunda; Will Arnett, Aaron Paul, Amy Sedaris ve Alison Brie gibi isimler bulunuyor.

13- Better Call Saul (2015-2022)

Breaking Bad'in öncesinde geçen dizi, ufak çaplı Avukat Jimmy McGill'in, ahlak yoksunu "hukuk adamı" Saul Goodman'a dönüşümünü anlatıyor. Oyuncu kadrosunda; Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Jonathan Banks ve Michael Mando var.

12- Ted Lasso (2020-2023)

Jason Sudeikis, Hannah Waddingham ve Brett Goldstein'in başrolünde yer aldığı dizi, bir Amerikan futbol takımını yönetmek için işe alınan ve pek de başarılı olmayan bir teknik direktörün hikâyesini konu ediniyor.

11- Fleabag (2016-2019)

30'lu yaşlarındaki bir kadının komik ama bir o kadar da trajik olan hikayesini anlatan Fleabag, başrollerinde; Phoebe Waller-Bridge, Andrew Scott, Sian Clifford ve Olivia Colman gibi isimlere yer veriyor.

10- Six Feet Under (2001-2005)

Peter Krause, Michael C.Hall, Frances Conroy ve Lauren Ambrose'un başrollerinde yer aldığı dizi; cenaze evi işleten bir ailenin, babalarının ölümüyle birlikte değişen hayatlarını, tüm aile fertlerinin birbirlerini yeniden tanımasını ve yüzeysel ilişkilerin adım adım derinleşmesini anlatan bir kara mizah hikâyesi.

9- Lost (2004-2010)

Sidney'den Los Angeles'a uçmakta olan Oceanic şirketinin 815 sefer sayılı uçağı, Pasifik Okyanusu yakınlarında bir adaya düşer. Yolcuların çoğunun yaşamını yitirdiği korkunç kazada, hayatta kalanların da başına gelmeyen kalmaz. Efsane dizinin kadrosunda; Matthew Fox, Evangeline Lilly, Josh Holloway ve Terry O'Quinn gibi isimler var.

8- Twin Peaks: The Return (2017)

David Lynch ve Mark Frost'un kült TV dizisi Twin Peaks'in hemen öncesini anlatan dizi, kadrosunda; Kyle MacLachlan, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Chrysta Bell gibi isimlere yer veriyor.

7- Game of Thrones (2011-2019)

Westeros diyarındaki soylu ailelerin farklı amaçlar için verdiği taht mücadelelerini konu edinen dizinin oyuncu kadrosunda; Sean Bean, Kit Harington, Emilia Clarke, Lena Headey ve Nikolaj Coster-Waldau gibi isimler bulunuyor.

6- The Leftovers (2014-2017)

Dünya nüfusunun %2'sinin hiçbir neden ve açıklama olmaksızın ortadan kaybolmasının ardından, New York yakınlarındaki Mapleton kasabasının bu büyük dramla yüzleşmeye çalışmasını konu edinen dizinin kadrosunda; Justin Theroux, Liv Tyler, Carrie Coon ve Margaret Qualley yer alıyor.

5- Succession (2018-2023)

"Modern Taht Oyunları" olarak anılan Succession, Roy ailesinin veraset savaşlarını konu ediniyor. Oyuncu kadrosunda ise; Sarah Snook, Jeremy Strong, Kieran Culkin ve Brian Cox gibi isimler var.

4- Mad Man (2007-2015)

Oyuncu kadrosunda; John Hamm, January Jones ve Elizabeth Moss'un bulunduğu dizi, Amerika'nın 1960'lı yıllarında geçiyor ve New York'taki kurgusal Sterling Cooper adlı reklam şirketinde yaşanan olaylara odaklanıyor.

3- The Wire (2002-2008)

Michael K. Williams, Dominic West ve Lance Reddick'in başrollerinde yer aldığı The Wire, Baltimore'un uyuşturucu dolu sokaklarını ve suç-ceza kavramını konu ediniyor.

2- The Sopranos (1999-2007)

New Jersey'de bir mafya ailesi patronu olan Tony Soprano'nun, mesleği ve ailesi arasındaki dengeyi kurma mücadelesi üzerine kurulan dizi, başrollerinde; James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Michael Imperioli isimlerine yer veriyor.

1- Breaking Bad (2008-2013)

Akciğer kanseri olduğunu öğrenen bir kimya öğretmeninin kaybedecek bir şeyi olmadığını fark ettikten sonra yoldan çıkışını konu edinen Breaking Bad, kadrosunda; Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Bob Odenkirk gibi isimler bulunduruyor ve Tomatometer eleştirmenlerinin puanlamaları ile son 25 yılın en başarılı dizisi seçiliyor. 🎖

Kaynak: Rotten Tomatoes


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş