Greta Gerwig'in Barbie filmi, Christopher Nolan'ın Dark Knight / Kara Şövalye filmini geride bırakarak Warner Bros. tarihinde en yüksek yerel (Kuzey Amerika) hasılat yapan film oldu.

Barbie, bir başka Christopher Nolan filmi olan Oppenheimer ile aynı gün başladığı gişe maratonunda, onu da kısa sürede ikiye katlamıştı.

Nolan’ın ‘Rahatsız Edici’ Tarihi Psikodraması: ‘Oppenheimer’
Christopher Nolan imzalı ‘Oppenheimer’, atom bombasının babası olarak anılan ünlü fizikçi Robert Oppenheimer’ın hayatına odaklanırken; sindirmesi zor senaryosu, kafa karıştırıcı kurgusu ve harika performanslarıyla izleyiciye eşi benzeri bulunmayan bir tarihi şölen sunuyor.

Bu yılın en çok beklenen projelerinden biri olan Barbie'nin, önümüzdeki günlerde 2023'ün en çok hasılat yapan filmi Süper Mario Kardeşler Filmi'ni de (1,35 milyar dolar) gölgede bırakacağı tahmin ediliyor.

Art arda dört hafta sonunu da zirvede tamamlayan film, 1 milyar dolar hasılata en kısa sürede ulaşan filmlerden birisi olmuştu.

Barbie “1 Milyar Dolar” Barajını Geçti
Yürüttüğü yoğun tanıtım kampanyasıyla son dönemde adından çokça söz ettiren film ‘Barbie’, globalde 1 milyar dolar hasılatı aşarak yönetmeni Greta Gerwig’e bunu başaran ilk kadın yönetmen unvanını kazandırmış oldu.

Warner Bros.'un dünya çapında en çok hasılat yapan filmi Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2'yi de geçme ihtimali oldukça yüksek olan Barbie, gişedeki hızını yakın zamanda kesecek gibi görünmüyor.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş