Kadrosunda; Aaron Taylor-Johnson, Alessandro Nivola, Ariana DeBose ve Russell Crowe gibi isimler bulunduran Kraven the Hunter'dan ilk fragman yayımlandı.

Sinematik evrende daha önce karşımıza çıkmamış olması dolayısıyla Spider-Man'in düşmanları sıralamasında biraz arka sıralarda kalan Kraven, aslında çizgi romanlarda en korkulan düşmanlarından bir tanesi.

Şu sahnede de bariz "birkaç" tane "Spider-Man" göndermesi var diyebiliriz.

Aslen Slav kökenli olduğu bilinen karakterimizin gerçek ismi Sergei Kravinoff. 20. yüzyılın başlarında doğan Sergei, akıl hastası bir anne ve şiddete yatkın bir babayla büyüyor. Zor bir çocukluk geçirdiği için kötülüğe eğilimli biri haline geliyor ve henüz hikâyesinin en başındayken, bu yönünü üvey kardeşine göstermekten hiç çekinmiyor.

"Genç Sergei" (Levi Miller) – Babasının şiddete olan yatkınlığına bu sahnede rastlayabiliyoruz.

"Avlanma ve hayatta kalma" güdülerini, kimsesiz kaldıktan sonra fark eden Sergei, kendisini daha fazla keşfedebilmek adına yollara düşüyor ve Afrika'nın kırsal bölgelerinde yalnız bir yaşam sürmeye başlıyor.

Yaşı ilerledikçe, içgüdülerinin daha da arttığını fark eden karakterimiz, Calypso isminde bir cadı ile tanışıyor. Sahip olduğu güçten daha da fazlasını istiyor ve bu cadının yapmış olduğu mutajenik iksir bileşenini çalarak kendisine uyguluyor. Bu sayede de o bildiğimiz güçlerine de kavuşmuş oluyor.

Fragmanda gördüğümüz kadarıyla Kraven, güçlerini çok daha ilginç bir biçimde kazanacak. Babasıyla avlanmaya çıktığı sırada bir aslan tarafından saldırıya uğruyor, açık yarasının üzerine hayvanın kanı damlıyor ve güçlerini, Örümcek-Adam'ınkine oldukça benzer bir biçimde elde ediyor.

Londra'da açılış yapan fragman, aksiyonla başlıyor ve trafiğin ortasındaki bir araca saldıran karakterimize odaklanıyor. Ardından, Sergei'nin babası Nikolai Kravinoff 'un konuşmasıyla geçmişe ait bir flashback sahnesi görünüyor.

"Nikolai Kravinoff" (Russell Crowe)

Çocuklara, annelerinin "akıl hastalığı dolayısıyla öldüğünden" bahsederken; bir anda, Trabzon'un Maçka ilçesinde bulunan Sümela Manastırı görünüyor.

Sümela Manastırı, Trabzon

"Gücün, güç ile mümkün olabileceğinden" bahseden Nikolai, muhtemelen bir mafya babası. Aksanından anlaşıldığı üzere karakterimiz, orijinal hikâyede de olduğu gibi bir Rus. Sümela Manastırı ise Rusya ile Türkiye'nin coğrafî yakınlığı sebebiyle gizemli bir mekân olarak verilmiş ve Sergei'nin çocukken eğitim aldığı bir yer olarak gösterilmiş olabilir.

Tanıtımın devamında Kraven'ın artık tam anlamıyla vahşi birine dönüştüğünü ve çizgi romanlardaki klasik görünüşüne büründüğünü görüyoruz.

Son olarak fragmanda, Alessandro Nivola'nın canlandıracağı "Rhino" ile karşılaşıyoruz. Gerçek ismi Aleksei Sytsevich olan karakter, "Sinister Six" ekibi dahil olmak üzere, çizgi romanlarda birçok kez Kraven ile bir araya gelmiş bir isim. Ancak her ikisini şimdiden birlikte görmemizin en önemli sebebi, ikisinin de Slav kökenlere sahip olan süper kötüler olması ve muhtemelen hedeflerinde "tek" bir kişinin olması.

Oyunculuk kariyerinde üçüncü kez çizgi roman uyarlaması bir karaktere hayat veren Aaron Taylor-Johnson ise bu kulvarda ilk kez bir kötü adamı canlandıracak.

"Kick-Ass", "Quicksilver" ve "Kraven the Hunter"

İçerdiği kan ve vahşet dolayısıyla, Sony'nin Marvel çatısı altında çıkartacağı ilk "R" dereceli film olma özelliğini taşıyan Kraven the Hunter, şimdilik son derece heyecan verici görünüyor ve 6 Ekim 2023'te izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Kaynak: Marvel Fandom


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş