2023, eğlence sektörü için oldukça çalkantılı bir yıldı. Yazarlar ve aktörlerin uzun yıllardan sonra ilk kez aynı anda greve başlamasıyla sektör, yılın ortalarında durma noktasına geldi.

Stüdyoların bütün işlerini askıya almasından dolayı, birbiriyle çarpışacak her zamankinden daha az yarışmacı olsa bile, yine de platformlar ve televizyon dünyası için kötü bir yıl olduğu söylenemez.

Ve hâl böyleyken, IMDb kullanıcıları bu yılın en iyi 10 dizisini şöyle sıraladı:

10- Gen V (2023-)

Prime Video'nun sevilen dizisi The Boys'un yan dizisi Gen V, Amerika'nın genç süper kahramanlara yönelik eğitimler veren Godolkin Üniversitesi'nde, en iyi süper kahraman olabilmek ve ana kadroda yer alabilmek için birbirleriyle rekabet etmek zorunda kalan gençlerin hikâyesini anlatıyor.

Marvel'ın X-Men ekibinin bir hicvi olarak tanımlanan dizinin kadrosunda; Jazz Sinclair, Chance Perdomo, Lizzie Broadway ve Patrick Schwarzenegger gibi isimler var.

Generation V (TV Series 2023– ) ⭐ 7.8 | Action, Adventure, Comedy
50m | 16

9- The Bear (2022-)

Kısa süresi, stresli bölümleri ve başarılı oyuncu performanslarıyla 2022'ye damga vuran The Bear, ilkinden daha iyi olan ikinci sezonuyla da 2023'e damga vurmayı başardı.

13 Emmy adaylığı bulunan dizinin kadrosunda; Jeremy Allen White, Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Lionel Boyce gibi isimler yer alırken, Bob Odenkirk, Jon Bernthal, Jamie Lee Curtis, Will Poulter ve Sarah Paulson da konuk olan isimler arasında yer alıyor.

The Bear (TV Series 2022– ) ⭐ 8.6 | Comedy, Drama
30m | 12

8- Ted Lasso (2020-2023)

11 Emmy ödülü sahibi dizi, bir futbol takımı serüveninin nasıl tatmin edici bir son ile biteceği konusunda izleyiciyi büyük bir beklentiye soktu. Üçüncü sezon çeşitli eleştiriler almasına rağmen, IMDb kullanıcıları AFC Richmond takımına sevgilerini sunarak, Ted Lasso'nun üçüncü ve son sezonunu bu listeye dahil etmeyi başardı.

Sevilen dizinin kadrosunda; Jason Sudeikis, Hannah Waddingham, Brett Goldstein ve Brendan Hunt yer alıyor.

Ted Lasso (TV Series 2020–2023) ⭐ 8.8 | Comedy, Drama, Sport
24h 13m | 12

7- The Fall of the House of Usher (2023)

Edgar Allan Poe'nun aynı adlı kısa öyküsünden uyarlanan dizi, acımasız ikiz kardeşler Roderick ve Madeline Usher'ın hikâyesine odaklanıyor.

İlaç şirketleri sayesinde büyük bir servet ve güç elde eden Usher kardeşlerin kurmuş olduğu aile hanedanlığının üyeleri, gizemli bir kadının mülkte belirmesinin arından tuhaf nedenlerden ötürü birer birer hayatlarını kaybetmeye başlarlar.

The Haunting of the Hill House, Bly Manor ve Doctor Sleep gibi projelerin de başında bulunan Mike Flanagan'ın yaratıcısı olduğu dizinin oyuncu kadrosunda; Carla Gugino, Bruce Greenwood, Mary McDonnel ve Henry Thomas bulunuyor.

Der Untergang des Hauses Usher (TV Mini Series 2023) ⭐ 8.0 | Drama, Horror, Mystery
8h 13m | TV-MA

6- One Piece (2023-)

One Piece, şeytan meyvesi yiyerek doğaüstü güçler kazanmış olan Monkey D. Luffy isimli 17 yaşındaki bir gencin ve zaman içinde bir araya getirip mürettebatına dahil ettiği korsanlardan oluşan Hasır Şapka Korsanları'nın maceralarına odaklanıyor.

Netflix tarafından başarılı bir dizi haline getirilmeden önce de mangaları dolayısıyla dünyanın dört bir yanında okurları ve animesi dolayısıyla da büyük bir izleyici kitlesine sahip olan One Piece, 84 ülkede bir numaraya oturarak Netflix'in eş zamanlı izlenme rekorunu kırdı.

Başarılı dizinin oyuncu kadrosunda bulunan isimler; Inaki Godoy, Emily Rudd, Mackenyu ve Jacob Romero.

One Piece (TV Series 2023– ) ⭐ 8.4 | Action, Adventure, Comedy
1h | 12

5- The Mandalorian (2019-)

The Mandalorian'ın üçüncü sezonu, eleştirmenler ve hayranlardan çeşitli eleştiriler alsa da devam eden popülaritesi, seyircilerin Grogu sevgisi ve bu sezona konuk olan Lizzo, Jack Black, Christopher Lloyd, Ahmed Best gibi isimler, dizinin yine en yüksek reyting oranlarına ulaşmasına aracı oldu.

The Mandalorian (TV Series 2019– ) ⭐ 8.7 | Action, Adventure, Fantasy
40m | 12

4- Black Mirror (2011-)

Netflix'in sevilen yapımlarından biri olan Black Mirror, 2011 yılından beri yayın hayatına devam eden bir antoloji dizisi.

2023 yılında yayınlanan altıncı sezonunda, her bölümde farklı bir konuya odaklanma geleneğini sürdüren dizinin oyuncu kadrosunda; Salma Hayek, Aaron Paul, Rob Delaney, Ayo Edebiri, ve Ben Barnes gibi isimler yer almıştı.

Black Mirror (TV Series 2011– ) ⭐ 8.7 | Drama, Mystery, Sci-Fi
1h | 16

3- Succession (2018-2023)

Bu yıla damgasını vuran yapımlardan biri de açık ara Succession'dı. Medya İmparatorluğu sahibi Logan Roy ve onun dört çocuğu etrafında dönen dizi, final sezonuyla 9.2 puan alarak muazzam bir ortalama elde etti. Önemli bir karakterin ölümüne odaklanan ve 9.9 puan alan "Connor's Wedding" bölümünün de bu ortalamada çok büyük bir etkisi oldu.

Sorunlu ve kaotik Roy ailesinin çekişmeli ilişkilerinin anlatıldığı Succession'ın kadrosunda ise Brian Cox, Jeremy Strong, Sarah Snook ve Kieran Culkin yer alıyor.

Succession (TV Series 2018–2023) ⭐ 8.9 | Comedy, Drama
1h | 16

2-Ahsoka (2023-)

Jedi Düzeni ile ilişkisi oldukça karmaşık bir Jedi olan Ahsoka Tano'nun, galaksiye çok büyük bir tehlikenin geri dönüşünü engellemeye çalışmasını konu edinen dizi, aynı zamanda kendisinin padawanı olan Sabine Wren ile olan sıra dışı ilişkisine de odaklanıyor.

Star Wars: Klon Savaşları animasyonunda fanların favori karakteri olan Ahsoka, bu dizide, geçmişindeki önemli bir isimle yüzleşme fırsatı da yakalıyor.

Dave Filoni'nin yaratıcıları arasında yer aldığı dizinin kadrosunda ise Rosario Dawson, David Tennant, Ray Stevenson, Mary Elizabeth Winstead, Ivanna Sakhno gibi isimler var.

Ahsoka (TV Mini Series 2023– ) ⭐ 7.6 | Action, Adventure, Drama
54m | TV-14

1- The Last of Us (2023)

Bir video oyunu adaptasyonu olan The Last of Us, modern uygarlığın yok edilmesinin yirmi yıl ötesinde geçen bir hikâye. Hiçliğin ortasındaki bu zorlu dünyada yolu Ellie ile kesişen Joel, onu çevresindeki kemirgenlerden korumak üzere görevlendirilir. İnsanlığın çok büyük bir kısmını yok eden bu salgının tek çaresi ise Ellie'dir.

Kadrosunda; Pedro Pascal, Bella Ramsey, Anna Torv, Nico Parker ve Gabriel Luna'nın bulunduğu dizi, 2023 yılına damgasını vuran en güçlü dizi oldu diyebiliriz.

The Last of Us (TV Series 2023– ) ⭐ 8.8 | Action, Adventure, Drama
50m | 16

Kaynak: IMDb


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş