Geçtiğimiz Haziran ayında yayımlanan FX dizisi The Bear, güçlü oyunculuk performansları ve sıradanın üstünde anlatımıyla öne çıkıyor. Egoların çarpıştığı ve kaosun hakim olduğu mutfaklar televizyon ya da sinemada ilk kez gördüğümüz şeyler olmasa da The Bear bu alanın başarılı örnekleri arasında yerini çok rahat alıyor. 8 bölümden oluşan ve bir solukta izlenebilecek The Bear'ın ilk sezonunda salaş bir Chicago restoranının mutfağında yaşanan stresi iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Karakterlerin hem kendi içlerinde yaşadığı hem de birbirlerine karşı uyguladığı psikolojik savaşın ortasında çokca duygusal bazense komedi yüklü anlara şahit olacaksınız.

Yaratıcılığını Christopher Storer'ın yaptığı dizide başrolleri Jeremy Allen White (Shameless), Ebon Moss-Bachrach (The Punisher) ve Ayo Edebiri paylaşıyor. İlk sezonun başarısının ardından ikinci sezon onayını da çok geçmeden alan The Bear, Türkiye'de haihazırda Disney+ üzerinden izlenebiliyor.

The Bear İzleyin | Disney+
Genç şef, görgüsüz mutfak ekibiyle birlikte bir sandviç dükkanını dönüştürmek için mücadele eder.

Dizinin konusu: Dünyanın en iyi restoranlarında çalışmış başarılı mutfak şefi Carmen (Jeremy Allen White)'in ağabeyi bir gün ani bir şekilde ölür. Carmen bunun üzerine Chicago'da salaş bir sandviç restoranı olan ağabeyinin yerini devralmaya karar verir. Fakat burası daha önce adeta askeri düzende (brigade de cuisine) çalıştığı elit restoranların mutfaklarına hiç benzemez. Tam bir kaosun hakim olduğu ve kimsenin birbirini dinlemediği mutfağı bir düzene koyup borç içindeki restoranı düzlüğe çıkarmaya kararlı olan Carmen, bu konuda öncelikle yeni işe aldığı stajyeri Sydney (Ayo Edebiri)'den yardım görür. Ekibin geri kalanından ise ilk etapta ciddi bir direnişle karşılaşan Carmen zaman ilerledikçe herkesin desteğini ve güvenini kazanacaktır. İşlerin tam anlamıyla çıkmaza girdiği düşünülen ilk sezonun sonunda ise bizleri inanılmaz bir sürpriz beklemektedir.

Paylaş