We're the ones who live.

2010'da ilk çıktığında türünün en başarılı örnekleri arasında gösterilen The Walking Dead, 11 sezon, 177 bölümlük serüvenine işte bu cümleyle veda etti.

Özellikle ilk 7 sezonu boyunca reyting rekorlarına imza atan The Walking Dead, AMC'nin Breaking Bad ve Mad Men gibi başı çeken yapımları arasında yer alıyordu. 7. sezondan itibaren bir düşüş trendine giren diziyi artık çoğu insan keyif aldığı için değil de alışkanlık haline geldiği için izlemeye devam ediyordu. Çok önce bitmesi gerektiğini savunan ciddi bir seyirci kitlesinin olduğu dizide nihayet final yapıldı.

Final yapıldı yapılmasına ama buna gerçek bir final diyemeyiz. Çünkü önümüzdeki dönemde yayımlanması planlanan üç spinoff proje konuşuluyor:

  1. The Walking Dead: Dead City - Maggie (Lauren Cohan) ve Negan (Jeffrey Dean Morgan)'ın New York'ta devam edecek serüvenlerini konu alacak bir dizi
  2. Rick (Andrew Lincoln) and Michonne (Danai Gurira)'un tekrar bir araya gelmesini konu alacak başka bir dizi
  3. Daryl Dixon (Norman Reedus)'ın Paris'te geçecek dizisi

Bakalım bu projeler yeni bir şeyler söyleyip bizleri tekrar heyecanlandırabilecekler mi yoksa "The Walking Dead" ismini sömürmeye devam eden birer cash grab mi olacaklar göreceğiz.

Paylaş