Başrollerinde Anya Taylor-Joy ve Thomasin McKenzie'nin yer aldığı filmin kadrosunda; Matt Smith, Terence Stamp, Diana Rigg, Aimee Cassettari, Rita Tushingham ve Sam Claflin gibi isimler bulunuyor.

"En İyi İngiliz Filmi" kategorisinde 2022 BAFTA adayı olan ve 2021 yılının en iddialı filmlerinden biri olan Last Night in Soho'nun senaryo yazımında ise yönetmen Edgar Wright'a eşlik eden kişi, "Penny Dreadful" ve "1917" yapımlarıyla tanınan Krysty Wilson-Cairns.

Hayali, "başarılı bir moda tasarımcısı" olmak olan Eloise (McKenzie), taşrada büyükannesiyle birlikte yaşayan genç bir kız. Londra'nın merkezinde bulunan moda okuluna kabul edilmesinden sonra ise hayatı tam anlamıyla değişiyor.

Yalnızlığa olan alışkanlığı ve ölmüş annesinin hayaletinin peşini bırakmaması gibi ilginç olaylar, Eloise'in büyük umutlarla girdiği bu ortamdan kısa bir sürede soğutuyor. Bir türlü uyum sağlayamadığı yurt odası ve arkadaşları ise kendisine uygun bir ev aramasına ve ardından Londra'nın Soho bölgesinde 1960'lardan kalma gibi görünen bir oda tutmasına neden oluyor.

Filmin birçok sahnesinde devreye giren Eloise'in ilginç rüyaları, aslında hiç yaşamadığı 1960'lı yıllarda, özendiği gösteri dünyasının ışıltılı dünyasında şöhret merdivenlerini başarıyla tırmandığını ve kariyerinde çok başarılı bir sanatçı olduğunu temsil eden oldukça önemli detaylar.

Henüz kariyerinin başlangıcında olan "Sandie" (Taylor-Joy) ile de oldukça benzer hayallere ve hayal kırıklıklarına sahip oluşları, ikisinin hikâyesinin paralel akmasına ve ortaya hem görsel hem de şarkılar bakımından büyük bir şölenin çıkmasına neden oluyor.

"Jack" (Matt Smith) ve "Sandie" (Anya Taylor-Joy)'nin "o meşhur" dans sahnesi.

Gerçek hayatın ne olduğundan habersiz, saf bir taşra kızıyken, şehre taşındıktan sonra zorbalıklara tek başına göğüs germek zorunda kalan Eloise'in hayatının yavaş yavaş kararışı, filmde son derece gerçekçi bir şekilde işlenmiş.

Verdiği sosyal mesajların yanında, 60'lı yıllarda bir kadın sanatçı olmanın zorluklarına değinen film, karakterlerin travmalarını ve bunların sebep olduğu acıları, izleyiciye olabildiğince aktarmaya çalışıyor. Bazı noktalarda klişelere yer verip, kafa karıştırıcı olsa bile...

Finalindeki "twist" ile izleyiciyi şaşırtmayı hedefleyen Last Night in Soho, dikkatli izleyicilerin yakalayabileceği detayları ve birkaç sahnede verdiği ipuçlarıyla sürprizi kısmen bozuyor denebilir.

Dram ve gerilim severleri ortak paydada birleştiren filmin yakaladığı "dönem" güzelliği, izleyiciyi başından sonuna kadar merak içerisinde bırakışı ve oyuncuların başarılı performansları gibi önemli detaylar, birkaç hatayı görmezden geldiğinizde ayırdığınız vakti keyifli bir şekilde geçirmeniz ile sonlanıyor.


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş