Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı 27 yıllık aksiyon serisinin yedinci filmi "Mission: Impossible — Dead Reckoning Bölüm 1", sinemalardaki ilk hafta sonunda (Cuma-Pazar) Kuzey Amerika'da 56,2 milyon dolarlık bir hasılat elde ederek 60 milyon dolarlık açılış beklentisinin gerisinde kaldı. Serinin altıncı filmi "Mission: Impossible – Fallout", 61 milyon dolarla serinin en iyi açılış yapan filmi olma unvanını elinde bulundurmaya devam ederken onu 57,8 milyon dolarla "Mission: Impossible 2" takip ediyor.

Globale baktığımızdaysa durum biraz daha farklı. Mission: Impossible 7, Amerika dışında 155 milyon dolarlık güçlü bir açılışa imza attı. Kuzey Amerika'da ilk beş günde (Çarşamba-Pazar) toplamda 80 milyon dolarlık hasılata ulaşan film, toplamda 235 milyon dolarlık bir çıkış hasılatı elde etmiş oldu. Bu da serinin en iyi global açılışı anlamına geliyor.

Mission: Impossible — Dead Reckoning Bölüm 1

Fakat bu rekora rağmen işlerin istendiği gibi gittiğini söylemek zor. Öncelikle filmin 300 milyon dolar gibi pandemiden dolayı fazlasıyla şişmiş bir maliyeti söz konusu. İkincisi ise önümüzdeki cuma bu yılın en çok beklenen filmlerinden ikisi, Oppenheimer ve Barbie vizyonda olacak. Özellikle Oppenheimer'ın fazla gelir getiren IMAX salonları Mission: Impossible 7'nin elinde alacağını düşünürsek önümüzdeki haftalarda filmin gişesinde hızlı düşüşler görmemiz çok da sürpriz olmayacaktır.

Barbie ve Oppenheimer 21 Temmuz'da sinemalarda olacak.

Yine de Mission serisi, diğer filmlere kıyasla vizyonda daha uzun süre kalma alışkanlığı olan bir seri. Örneğin serinin altıncı filmi "Fallout", 61 milyon dolarlık düşük sayılabilecek açılışına rağmen uzun vizyon dönemi boyunca globalde tam 791 milyon dolarlık bir gelir elde etmişti. Ayrıca serinin bol aksiyon içermesi de globalde diğer filmlere kıyasla daha çok izlenme ihtimalini arttırıyor. Bu da film Amerika'da popülaritesini kaybetse bile bu açığı globalde kapatabilir anlamına geliyor.

Kaynak: Variety

Paylaş