Hollywood'un gişe rekortmenleri arasında bir "IMAX" krizi yaşanıyor.

Geçtiğimiz yıl Top Gun: Maverick ile elde ettiği devasa başarının ardından, aksiyon filmlerindeki iddiasını bir kez daha kanıtlayan aktör Tom Cruise, kariyer basamaklarını tırmanışındaki en önemli serilerden biri olan Mission Impossible'ın yedinci filmi Dead Reckoning: Part One için gün sayıyor.

’Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Bölüm 1’den İlk Resmi Fragman
Kadrosunda; Tom Cruise, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Hayley Atwell, Ving Rhames ve Vanessa Kirby’nin bulunduğu ‘Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Bölüm 1’, 14 Temmuz’da vizyona giriyor.

Başrollerinde; Tom Cruise, Simon Pegg, Hayley Atwell, Vanessa Kirby, Ving Rhames ve Rebecca Ferguson gibi isimler bulunduran ve 2023 yılının en merak edilen filmlerinden olan Mission Impossible 7, 10 Temmuz'da izleyicisiyle buluşuyor.

Dead Reckoning: Part One'dan; Hayley Atwell ve Tom Cruise

Bu yazın en iddialı filmlerinden olan bir diğer yapım ise Christopher Nolan yönetmenliğindeki Oppenheimer. Atom bombasının yaratılışının ardındaki hikâyeyi ve Robert Oppenheimer'ı konu edinen büyük bütçeli film, Dead Reckoning: Part One'dan sadece bir hafta sonra vizyona giriyor.

Oppenheimer’dan ’Albert Einstein’lı Yeni Tanıtım
Christopher Nolan’ın yıldızlarla dolu yeni filmi ’Oppenheimer’dan, Albert Einstein’lı yeni bir tanıtım yayımlandı.

Paramount şirketi aracılığıyla yayımlanacak olan Mission Impossible 7, sadece bir hafta vizyonda kaldıktan sonra, neredeyse bütün IMAX özellikli salonları Nolan'ın Oppenheimer filmine teslim etmek zorunda kalıyor.

Serinin başrol oyuncusu aynı zamanda yapımcısı olan Tom Cruise ise Oppenheimer'ın Kuzey Amerika'daki bütün IMAX sinema salonlarını ele geçiriyor olmasından ve kendi filmlerine bu salonlarda sadece bir hafta gibi kısa bir süre tanınıyor olmasından şikayetçi.

"Pete 'Maverick' Mitchell"

Cruise'un, birkaç telefon görüşmesi yaparak, henüz bir yıl önce vizyona giren Top Gun: Maverick filminin, sadece IMAX salonlarından 100 milyon dolardan fazla hasılat yaptığını hatırlatarak, bu salonların önemine dikkat çekmeye çalıştığı ve fikirlerini değiştirmeye uğraştığı bildiriliyor.

290 milyon dolarlık bütçesiyle dudak uçuklatan Mission Impossible 7'nin, bu salonları kaybetmesi durumunda hasılat düşüşü yaşayarak büyük bir zarara sebep olabileceği düşünülüyor.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş