Şu sıralar devasa kadrolu yeni filmi Asteroid City ile sinemalarda boy gösteren ve farklı tarzıyla öne çıkan yönetmen Wes Anderson, IndieWire'a verdiği röportajda bir sonraki filmiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Wes Anderson’dan Yıldızlar Geçidi: ‘Asteroid City’
Ünlü yönetmen Wes Anderson’ın merakla beklenen yeni filmi ‘Asteroid City’, bu seneki Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapıp 16 Haziran’da sinemalardaki yerini alacak.

Daha önce Fantastic Mr. Fox kitabını sinemaya uyarladığı yazar Roald Dahl'ın bir başka öyküsü olan 'Henry Sugar'ın Muhteşem Hikâyesi'ni bu kez kısa bir filme uyarlayan Anderson, bu iş için Netflix ile birlikte çalışıyor. 37 dakikalık alışılagelmişin dışında bir süreye sahip olan filmde, Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Dev Patel ve Ben Kingsley gibi ünlü isimler yer alıyor.

Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ralph Fiennes ve Ben Kingsley

Anderson, genel olarak dijital platformlara çok sıcak bakmayan bir yönetmen. Fakat bu işi Netflix'e yapmaya bir açıdan mecbur kalmış. Çünkü hikâyenin haklarını elinde bulunduran Roald Dahl Hikâye Şirketi, 2021 yılında Netflix tarafından satın alınmış. Ayrıca ünlü yönetmen röportajında, 37 dakikalık bir filmi hiçbir salonda oynatamayacağının da farkında olduğundan bahsediyor. Bu filmin, eskiden BBC'de yayımlanan "Günün İzlencesi" gibi bir şey olacağını söylüyor.

Şu an post prodüksiyon aşamasında olan ve bu sene içinde Netflix'te yayımlanması planlanan filmin baş karakteri 'Henry Sugar'ı canlandıran Benedict Cumberbatch, filmde bizleri şu soruyla karşılamaya hazırlanıyor:

"Eğer gözleriniz kapalı bir şekilde görebilseydiniz, bunu iyilik için mi kullanırdınız yoksa kişisel kazançlarınız için mi?"

Kaynak: Variety

Paylaş