Yıl 1995... Birbirlerine kardeş gibi bağlı bir çete, Seul'ün yeraltı dünyasını adım adım ele geçirir. Kore, Japonya ve Çin arasındaki yasadışı uyuşturucu ticaretinden sorumlu Gangnam merkezli bu çeteyi çökertmek için bir soruşturma başlatılır.

İşte Gangnam merkezli o çetemiz…

Ji Chang-wook, Wi Ha-joon ve Im She-mi'nin başrollerinde olduğu The Worst of Evil, Kore yapımı bir aksiyon-suç draması.

Uzun zamandır Ji Chang-wook'un yeni dizisini heyecanla bekliyordum. Dizinin kadrosu açıklandığında daha çok heyecanlandım çünkü ona bu yolda son yılların popüler ismi Wi Ha-joon eşlik ediyordu. İkilinin dizideki uyumu ise tek kelimeyle mükemmeldi.

Park Jun-wo” (Ji Chang-wook)

Bütün aile fertlerinin polisten oluştuğu ünlü bir polis ailesinin tek kızıyla evlenen polis Park Jun-wo, karısı kariyer basamaklarını kademe kademe ilerlerken, kendisi ne kadar çok çalışırsa çalışsın ağır sabıkalı, uyuşturucu bağımlısı olan babası yüzünden bir türlü terfi alamamaktadır. Kendisine "Gangnam birliğine sızıp uyuşturucu işlerini yakalama" görevi verilen Jun-wo, başlarda istemese de daha sonra terfi alma karşılığında görevi kabul eder. Ancak Jun-wo, kimliğini değiştirerek girdiği çetenin lideri Jung Gi-cheol'un güvenini kazanırken bir şey fark eder... Gi-cheol, kendi karısı Eui-jung'un ilk aşkıdır.

Yoo Eui-jung” (Im She-mi)

Öncelikle konu, bir polis memurunun gangsterler arasına ajan olarak girmesi bakımından bilinmedik bir olay değildi. Önemli olan bunu izleyiciye nasıl sunacaklarıydı. Aksiyon açısından beni tamamen tatmin etti. Başrol oyuncularından tutun da bütün yan oyunculara kadar hepsi efsaneydi. İlk rol deneyimi olmasına rağmen BIBI harika bir iş çıkarmıştı.

Lee Hae-ryeon” (BIBI)

Fakat gelelim senaryoya... Üç ülke arasındaki uyuşturucu ağını çökertmek için bir polis memuruna bel bağlamak ne kadar mantıklıydı? Burada bahsettiğimiz kocaman bir uyuşturucu ağı... Çin'den Kore'ye ve oradan da Japonya'ya kadar uzanan bir örgütten bahsediyoruz. Bu üç ülkenin kaderi, dizide yalnızca Park Jun-wo'ya bağlı.

Park Jun-wo

Böyle büyük bir soruşturmayı dizi boyunca yalnızca üç kişinin konuşması ve rütbe yükseltiriz diye tek bir polis memurunu görevlendirmeleri dizide eleştireceğim noktalardandı. Bunlar yetmezmiş gibi bir de tüm süreci yalnızca iki polis memuru yönetiyor. Park Jun-wo, arkasındaki iki polis memuruna güvenirken bu sefer de karısı işe dahil oluyor ve her şey daha da karmaşık bir hal alıyor.

"Park Jun-wo", "Jung Gi-cheol"

İlk bölümlerde Jun-wo ve Gi-cheol arasındaki ilişkiyi, gangsterlerin hayatını ve dövüş sahnelerini izliyoruz. Sahneler ve size geçen duygular o kadar gerçekçi ki hiç beklemediğiniz anda şoka uğrayıp yine hiç beklemediğiniz bir anda duygulanabilirsiniz. Ama beni dizide en çok etkileyen şey iki başrol arasında geçen ilişkiydi. Zaten yönetmen Han Dong Wook bu ikili için şunları söylüyor:

"Asıl odak noktası bu karakterler arasındaki ilişkilerdi. Aksiyon sahnelerinde bile karakterlerin duygularının teknik gösterilerin önüne geçmesini hedefledim."

Final bölümüne gelirsek ben finali çok beğendim. Diziye yakışır bir final yapıldığını düşünüyorum. Yıllardır terfi alamayan polisimiz terfi almak için yaptıklarından sonra güle oynaya terfi alması elbette saçma olurdu. Bunun yerine kazanmak uğruna kaybettiklerini göstermeleri çok iyi ve vurucuydu. Ayrıca onca zaman gangsterler arasında durup onlar gibi yaşamaya çalışırken onlara ne kadar benzediğini bizlere kare kare göstermeleri de benim çok hoşuma gitti.

Kısacası diziyi ben çok severek izledim. Böyle bir kadro bir daha ne zaman gelir bilmem ama her şeyiyle ve özellikle o son sahnesiyle unutamayacağım diziler arasına girdi. Senaryo üzerinde daha fazla durulsa tadından geçilmez bir dizi olurdu. Her şeye rağmen bir şans verilmeli. The Worst of Evil, size vadedilen aksiyonu dibine kadar yaşatacak bir suç dizisi.

Wi Ha-joon, Ji Chang-wook, Im She-mi dizi için bir etkinlikte.
Böyle bir oyuncu kadrosuna sahip olduğu için bile izlenmeye değer bir dizi.
Paylaş