Kadrosunda Adam Driver, Shia LeBeouf, Nathalie Emmanuel, Giancarlo Esposito, Aubrey Plaza, Talia Shire, Laurence Fishbourne, James Remar ve Dustin Hoffman gibi yıldız isimlerin yer aldığı, usta yönetmen Francis Ford Coppola'nın bilim-kurgu destanı olarak anılan yeni filmi Megalopolis'ten ilk bakış fragmanı yayınlandı.

İlk gösterimini Cannes Film Festivali'nde yapacak olan Megalopolis, efsane yönetmenin aslında senaryo çalışmalarına 1980'li yıllarda başladığı bir proje. Sinema tarihine The Godfather serisi (1972-1990), Apocalypse Now (1979) ve Bram Stoker's Dracula (1992) gibi eserleri kazandıran yönetmenin, bu filme kendi bütçesinden 120 milyon dolar yatırdığı biliniyor.

Kendi eseri için bu kadar büyük bir yatırım yapmanın ne tür geri dönüşleri olabileceği sorusu sorulduğunda ise Coppola şu cevabı veriyor:

"Finansal etkiyi umursamıyorum. Para benim için hiçbir şey ifade etmiyor."
Francis Ford Coppola

Resmi sinopsise göre Megalopolis, aslında hayali bir modern Amerika'da geçen bir Roma masalı. Yeni Roma şehrinin bir şekilde değişmek zorunda kaldığı bir dönemde, bu durum ütopik idealist bir geleceğe adım atmayı amaçlayan dahi sanatçı Cesar Catilina (Driver) ile onun muhalifi olan bağnaz, çıkarcı ve açgözlü belediye başkanı Franklyn Cicero (Esposito) arasında çatışmaya neden olur. Belediye başkanının kızı Julia Cicero'nun (Emmanuel) Cesar'a karşı beslediği hisler ise bir yandan içerisinde bulunduğu sosyetik konuma karşı olan sadakati konusunda kendisini ikilemde bırakırken, bir yandan da hak ettiğine inandığı şeyi keşfetme konusunda zorlar.

"Cesar" (Adam Driver), "Julia" (Nathalie Emmanuel)

Coppola, filmin senaryosu hakkında ise, "İnsan doğasına dair felsefi bir araştırma olan bir aşk hikayesi. New York'ta geçiyor ama Antik Roma yankılarıyla dolu bir New York." cümlelerini kullanıyor.

Francis Ford Coppola'nın kendisinin yazıp yönettiği filmin yapımcılığını Fred Roos, Barry Hirsch ve Michael Bederman üstleniyor.

Megalopolis, ilk gösterimini 17 Mayıs'da Cannes'da yapacak.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş