İlk kez 2014 yılında piyasaya sürülen ve hızlıca popülarite kazanan bağımsız korku oyunu serisi Five Nights at Freddy's'in film uyarlamasının yapıldığını daha önce duyurmuştuk.

Korku Oyunu ‘Five Nights at Freddy’s’ Film Oluyor
İlk olarak 2014 yılında çıkan hayatta kalma türündeki korku oyunu ’Five Nights at Freddy’s’in film uyarlaması, 27 Ekim’de izleyiciyle buluşacak.

Başarılı korku filmlerinin arkasındaki stüdyo olan Blumhouse imzalı filmden ilk resmi fragman geçtiğimiz gün paylaşıldı.

Film, Freddy Fazbear's Pizza isimli restoranda güvenlik görevlisi olarak işe başlayan Mike'ın yaşadığı korku dolu dakikaları konu alıyor. Başta bunun çok kolay bir iş olacağını düşünen Mike, işe başladıktan sonra akla hayale gelmeyecek bir durumla karşı karşıya kalıyor: Her gece işe yanında getirdiği küçük kız kardeşi Abby, restoranda bulunan ve birtakım güçler tarafından ele geçirilmiş animatronik hayvanların hedefi haline geliyor. Mike da böylece kardeşi ve kendisi için bir hayatta kalma savaşının içine girmiş oluyor.

Filmin başrollerinde; Josh Hutcherson (Ultraman, The Hunger Games), Elizabeth Lail (You, Mack & Rita), Piper Rubio (Holly & Ivy, Unstable), Kat Conner Sterling (We Have a Ghost, 9-1-1), Mary Stuart Masterson (Blindspot, Fried Green Tomatoes) ve Matthew Lillard (Good Girls, Scream) yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise, The Wind filminin yönetmeni Emma Tammi oturuyor.

Yönetmen Emma Tammi, Five Nights at Freddy's'in setinde

Five Nights at Freddy's'in vizyon tarihi, bir korku filmine yakışır bir şekilde, Cadılar Bayramı'ndan önceki cuma olan 27 Ekim 2023 günü olarak açıklandı. Filmin ülkemizde de vizyona girmesi bekleniyor.

Kaynak: Deadline

Paylaş