2014 yılında piyasaya sürülen ve hızlıca popülarite kazanan hayatta kalma türündeki korku oyunu Five Nights at Freddy's sonunda film oldu. 2015'ten bu yana gelmesi beklenen film uyarlamasının arkasında, korku filmlerinin bir numaralı stüdyosu Blumhouse yer alıyor.

Geçtiğimiz gün fragmanı yayımlanan film, bu yaz sonrası, 27 Ekim'de hem sinemalarda hem de Peacock platformunda gösterimde olacak.

Hikâye ve mekanikler olarak oyunla bir hayli benzerlik göstermesi beklenen film uyarlamasında, Freddy Fazbear'in Pizza Restoranı'nda işe başlayan talihsiz güvenlik görevlisinin (Josh Hutcherson), düşmancıl animatronik karakterler karşısında vereceği hayatta kalma mücadelesini izleyeceğiz.

Josh Hutcherson – Five Nights at Freddy's (2023)

Scott Cawthon tarafından yaratılan oyunun filme uyarlanacağı, ilk kez 2015 yılında duyurulmuş ve bu haber hayranlar arasında büyük heyecan yaratmıştı. Warner Bros'un yayın haklarını aldığı filmden iki yıl boyunca hiç ses çıkmaması sonrasında proje el değiştirmiş ve Blumhouse'un sahibi Jason Blum, 2017 yılında film üzerinde çalışmaya başladıklarını duyurmuştu.

Bu zorlu yolun sonunda izleyiciyle buluşacak filmin yönetmen koltuğunda, The Wind filminin yönetmeni Emma Tammi oturuyor. Filmin başrolündeki Josh Hutcherson (The Hunger Games)'a, Elizabeth Lail, Piper Rubio, Kat Conner Sterling, Mary Stuart Masterson ve Matthew Lillard gibi isimler eşlik ediyor.

Kaynak: Variety

Paylaş