Önümüzdeki mayıs ayında Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak olan usta yönetmen Martin Scorsese'nin yeni filmi Killers of the Flower Moon'un vizyon tarihini ve filmden ilk detayları daha önce Sinetopya'da paylaşmıştık.

’Killers of the Flower Moon’un Vizyon Tarihi Belli Oldu
Martin Scorsese’nin DiCaprio ve De Niro’yu buluşturacak yeni filmi ’Killers of the Flower Moon’un Türkiye’de 20 Ekim’de vizyona girmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz gün, filmle ilgili önemli diğer bir ayrıntı olarak filmin süresi de belli oldu. Tam olarak 234 dakika, yani 3 saat 54 dakika olması beklenen film, Scorsese'nin şimdiye dek çektiği en uzun film olacak.

Ünlü yönetmenin son 3 filmine baktığımızda Silence'ın 161 dakika, The Wolf of Wall Street'in 180 dakika ve The Irishman'in ise 210 dakika olduğunu görüyoruz. Yaşlandıkça daha uzun filmler çekmeye başlayan Scorsese, şimdi de Killers of the Flower Moon ile kariyer rekorunu kırmaya hazırlanıyor.

Tabii filmin bu uzun süresi, kalitesi için bir gösterge değil. Hatta çoğu zaman filmin uzun olması kaliteyi baltalıyor desek yanlış olmaz. Ünlü film eleştirmeni Roger Ebert'in de söylediği gibi:

"Hiçbir iyi film çok uzun, hiçbir kötü film yeterince kısa değildir."
Roger Ebert

Kaynak: World of Reel

Paylaş