Usta yönetmen Martin Scorsese'nin David Grann'ın kitabından uyarladığı yeni filmi Killers of the Flower Moon'un vizyon tarihi, filmin yapım şirketi Apple Original Films tarafından duyuruldu. 6 Ekim'de az sayıda salonda limitli gösterimi başlayacak filmin dünya çapındaki vizyon tarihi ise 20 Ekim olarak belirlendi. Bu tarihten kısa bir süre sonra ise filmin Apple TV+ platformu üzerinden de izleyiciyle buluşması planlanıyor.

Scorsese, yeni filminin başrolünde daha önce pek çok filmde birlikte çalıştığı favori oyuncuları Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro'ya görev veriyor. İkilinin birlikte sergileyecekleri performansın merakla beklendiği film, 1920'lerin Oklahoma'sında, topraklarında petrol bulunmasının ardından bir dizi yerel Amerikalının cinayeti ve bu cinayetlerin FBI tarafından soruşturulmasını konu alıyor.

Killers of the Flower Moon (2023)
When oil is discovered in 1920s Oklahoma under Osage Nation land, the Osage people are murdered one by one—until the FBI steps in to unravel the mystery.

Filmin vizyon öncesi Cannes ya da Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapması bekleniyor. Ayrıca film, önümüzdeki yıl gerçekleşecek 96. Akademi Ödülleri'nin en güçlü adayları arasında çoktan yerini almış durumda.

Kaynak: Deadline

Paylaş