Paris ve Londra gibi dünyanın en önemli merkezlerinde prömiyeri gerçekleştirilen, Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer, dünyanın her bir bölgesindeki eleştirmenlerden tam not alıyor.

The Los Angeles Times'ın eski yazar ve eleştirmeni Kenneth Turan, Oppenheimer'ı Nolan'ın "tartışmasız, en etkileyici eseri" olarak yorumluyor.


Total Film'in editör yardımcısı Matt Maytum, Nolan'ın bu filminin kendisini "hayrete düşürdüğünü" söylüyor. "Bu film, Cillian Murphy'nin merkezdeki performansıyla birlikte inanılmaz bir karakter çalışması olmuş. 'Nolan' hassasiyetine sahip olduğu çok belli olan tarihsel bir drama: gerilimi, hikâye örgüsü, ölçülü ilerleyişi, şaşırtıcı ses tasarımı ve dikkat çekici görselleri… vay be"


Associated Press film yazarı Lindsey Bahr, "gerçekçi uyarlaması, yaratıcı hikâye anlatımı, Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon ve diğer pek çok kişinin benzersiz performanslarının muhteşem bir başarı" olduğunu dile getiriyor.


The Sunday Times yazarı Jonathan Dean ise "tamamen Oppenheimer'ın içine çekildiğini" ve "seyircisini canlandıracak kadar cüretkâr, yaratıcı ve karmaşık bir film" olduğunu söylüyor.


Kai Bird ve Martin J. Sherwin'in 2005 tarihli "American Prometheus" kitabından uyarlanan Oppenheimer, ikinci dünya savaşı sırasında atom bombasının yaratılışını, teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın gözünden takip eden bir hikâye sunuyor.

Christopher Nolan'ın birçok projede birlikte çalıştığı Cillian Murphy ve ilk kez yönetmen Nolan ile bir projede bir araya gelen Matt Damon, Robert Downey Jr., Emily Blunt, Florence Pugh, Gary Oldman, Rami Malek gibi çeşitli ve sayısız ünlü isme sahiplik yapan Oppenheimer hakkında, "American Prometheus" yazarı Kai Bird de övgü dolu sözler söylüyor.

Kai Bird

İleri Çalışmalar Enstitüsü'nde yaptığı bir konuşmada Bird, "Bunun oldukça çarpıcı bir sanatsal başarı olacağını düşünüyorum. Bu film, gerçek hayat için de oldukça öğretici olacak ve ayrıca; atom çağında nasıl yaşanması gerektiği, bombayla yaşamanın ve vatansever olmanın ne anlama geldiği konusunda da teşvik edici, küresel bir tartışma yaratacağını umuyorum." cümlelerini kullanıyor.


Nolan'ın 2002 yılında vizyona giren Insomnia filminden bu yana "R" dereceli ilk filmi olma özelliğini taşıyan Oppenheimer, aynı zamanda Interstellar, Inception ve Dark Knight gibi en bilindik filmlerinin de dağıtımcısı olan Warner Bros.'tan ayrılıp, Universal Pictures ile iş birliği içerisinde yaptığı ilk filmi olacak.

Sabırsızlıkla beklenen film, 21 Temmuz'da izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Oppenheimer’dan ’Albert Einstein’lı Yeni Tanıtım
Christopher Nolan’ın yıldızlarla dolu yeni filmi ’Oppenheimer’dan, Albert Einstein’lı yeni bir tanıtım yayımlandı.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş