2019 yılında seyirciyle buluşan Alita: Savaş Meleği filmine iki devam filmi geleceği, filmin yazarı ve yapımcısı James Cameron tarafından "dolaylı olarak da olsa" duyuruldu.

Titanik ve Avatar filmlerinin yönetmeni Cameron, Forbes'a verdiği röportajda Kaliforniya'daki malikanesini satılığa çıkarmasıyla ilgili konuştu. Avatar çekimleri için Wellington'da ve "yeni Alita filmleri" için de Austin'de çalıştığını söyleyerek artık Kaliforniya'da işinin kalmadığını belirtti. Böylece Alita'ya en az iki devam filminin geleceğini öğrenmiş olduk.

Robert Rodriguez yönetmenliğinde çekilen Alita: Savaş Meleği, aynı isimli bir Japon mangasından uyarlandı. İlk filmin başrollerinde Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly ve Mahershala Ali gibi ünlü isimler yer alıyordu.

Rosa Salazar ve Christoph Waltz – Alita: Savaş Meleği (2019)

Film ilk çıktığında seyirciden pozitif yorumlar alsa da 170 milyon dolarlık yüksek maliyetine karşılık sadece 400 milyon dolarlık bir gişe yapması dolayısıyla beklentilerin çok gerisinde kaldı. Özellikle de Cameron'ın Avatar'dan elde ettiği yüksek gelirler dolayısıyla zamanının çoğunu oraya ayırması, ne yazık ki bu serinin geri plana atılmasına sebep oldu.

Düşük gişesine rağmen ilk filmin sağlam bir seyirci kitlesi oluşturmasına Cameron'da karşılıksız kalamamış olacak ki devam filmleri için çalışmalara başlandığını görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda izleyeceğimiz devam filmleriyle ilgili 20th Century Fox'u satın alan Disney'den de yakın zamanda bir açıklama gelmesini bekliyoruz.

Kaynak: Screen Rant

Paylaş