David Corenswet'in "Clark Kent" ve Rachel Brosnahan'ın ise "Lois Lane" olarak başrolleri üstlendikleri, yazar ve yönetmenliğini James Gunn'ın yapacağı yeni DC filmi "Superman: Legacy"nin kadrosuna yeni isimler dahil oldu.

DC Evreni'nin büyük ölçüde sıfırlanmasını planlayan James Gunn, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından Superman: Legacy filminin kadrosuna dahil olan isimleri duyurdu.

Solo projeler için değil de şimdilik ana hikâye için karakter seçimleri yaptığını özellikle belirten Gunn; Isabela Merced'ün "Hawkgirl"ü, Edi Gathegi'nin "Mr. Terrific"i, Anthony Carrigan'ın "Metamorpho"yu ve Nathan Fillion'ın ise "Guy Gardner"ı canlandıracağını açıkladı.

Peki, kim bu isimler?

Hawkgirl

"Instant Family", "Dora ve Kayıp Altın Şehir" ve "Transformers 5" gibi yapımlardan tanınan Isabela Merced, DC Comics'in en eski karakterlerinden olan "Hawkgirl"e hayat verecek.

Hawkgirl; kötülüğe karşı mücadele gösteren, "uçma" ve "insanüstü güç kullanma" gibi yeteneklere sahip olan, Justice League ve Justice Society of America gibi takımlarda yer alan oldukça önemli bir kahraman ve ilk kez 1940 yılında, Flash Comics #1'de ortaya çıkıyor.

Mr. Terrific

"Mr. Terrific"i canlandıracak olan Edi Gathegi, Twilight ve The Blacklist yapımlarındaki performansları ile bilinse de en çok X-Men: First Class'taki Armando Muñoz "Darwin" karakteri ile tanınıyor.

"Darwin" (Edi Gathegi)

Mr. Terrific ise zekâsı ile "Batman"e bile rakip olduğu söylenen bir karakter. Orijinal "Terrific" Terry Sloane, bir kadını intihar etmekten kurtardıktan sonra süper kahraman olmaya karar veren, atletik becerilere sahip olan bir milyoner.

Sloane'dan esinlenen ikinci "Mister Terrific" (Gathegi'nin canlandıracağı kişi) ise Michael Holt. Zekâsı ve yetenekleriyle ön plana çıkan Holt, maskesi ve kulaklıklarıyla kontrol edilebilen çok yönlü cihaz, meşhur "T-Sphere"i icat eden kişi.

Metamorpho

Gotham (2014-2019) dizisinde, başka bir DC karakteri olan "Victor Zsasz"e hayat veren Anthony Carrigan, ilk kez The Brave and the Bold çizgi roman serisinin #57 sayısında ortaya çıkmış olan Metamorpho karakterine hayat verecek.

Batman, Superman ve Aquaman gibi birçok önemli karakterle etkileşim içerisinde olan Metamorpho, normalde bir arkeolog. Çok yetenekli bir dövüş sanatçısı olan karakter, vücudunu çok çeşitli bileşenlere dönüştürme ve lastik gibi uzayabilme yeteneklere de sahip.

Guy Gardner

Firefly dizisinden ve bir başka James Gunn yapımı olan Guardians of the Galaxy 3 filminden tanıdığımız Nathan Fillion ise, Green Lantern'lardan biri olan Guy Gardner'a hayat verecek.

Macerası 1968 yılında, Green Lantern Corps vol.2 #59 ile başlayan Guy, aslında bir kanun kaçağı.

Hiçbir zaman, ailesinin göz bebeği polis abisi Mace gibi olamayacağını fark ettikten sonra çözümü sokaklarda aramaya başlıyor. Alkolik babasından çocukken gördüğü şiddetten sonra yoldan çıkıyor ve çeşitli suçlar işliyor. Guy'ın bu halini gördükten sonra, abisi de ona şiddet uygulamaya başlıyor. Bir süre sonra aklı başına gelen Guy, Mace'in desteğiyle eğitimine devam ediyor ve üniversiteyi bitiriyor.

Yüzüğün onu buluş hikayesi ise biraz ilginç... "Abin-Sur"un (Hal Jordan'dan önceki yüzük sahibi) gemisi kaza yapıp hayatını kaybetmesine neden olduktan sonra, yüzük ya Hal'a gidecekti ya da Guy'a. Hal'a gitmesinin tek sebebi kaza yerine daha yakın olmasıydı. Bu olaydan sonra Guy Gardner, Hal'in yedeği olarak bekletildi. Ta ki ayaklarının kırılmasına sebep olan o büyük otobüs kazasına kadar. 1 yıl boyunca tedavisine devam edildi, bu sırada yedek olarak John Stewart seçildi ve Guy üçüncü sıraya düştü.

Hal Jordan'ın yüzüğü bozulduktan sonra ise nihayet Guy bir "Yeşil Fener" olmanın ayrıcalıklarına kavuştu.

Çizgi romanlarda oldukça genç bir karakter olan Gardner için, 52 yaşındaki aktör Nathan Fillion tercihi, DC hayranları tarafından tepkiyle karşılandı.

Henüz sadece altı karakter ve oyuncu isminin açıklandığı Superman: Legacy'nin diğer oyuncu seçmelerine tüm hızla devam ediliyor ve filmin 11 Temmuz 2025 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.

Kaynak: Vanity Fair


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş