Deadpool & Wolverine, en son 2018 yılında izleyiciyle buluşan Deadpool serisinin üçüncü filmi olmakla birlikte, sinema tarihinin de en önemli filmlerinden biri sayılabilir. 2016 yılında macerasına, bu vakte kadar izlemiş olduğumuz X-Men karakterleri gibi Fox evreninde başlayan Deadpool, ters giden birtakım olaylar sebebiyle yolculuğuna artık Marvel evreninde devam ediyor ve yanında çok sevgili dostu (!) Wolverine’i de götürüyor.

"Deadpool" (Ryan Reynolds), "Wolverine" (Hugh Jackman)

Ön gösterime gidebilmek için ben de önemli bir yolculuğa çıktım sayılabilir. Çünkü genel olarak tüm etkinlikler İstanbul’da gerçekleştirildiği için, diğer illerde yaşayan içerik üreticilerinin çok da başka bir seçeneği olmuyor bu konuda. Ancak Deadpool & Wolverine’in, benim zorlu yolculuğumun her saniyesine değdiğini çok rahatlıkla söyleyebilirim. 

Harun Can

Dünya genelinde seyirciler böyle filmleri genellikle orijinal dillerinde izlemeyi tercih ediyorlar. Dublaj kaliteleri söz konusu olduğunda çok doğru bir tercih gibi görünüyor fakat bizim ülkemizde Deadpool filmlerinin bu konuda büyük bir istisnası var; çünkü bizde Deadpool/Wade Wilson’ı Harun Can seslendiriyor. 

Galada kendisiyle tanışma fırsatına eriştim. Onlarca insanla konuşmasına rağmen herkesle son derece ilgili bir şekilde muhabbet eden, fazlasıyla nazik bir insan. Ayrıca Deadpool’un kendisinden, tişörtümün yakasındaki Deadpool ve Wolverine işlemesine iltifat aldığımı da gururla söyleyebilirim. 🙃

Ön gösterim olduğu için biz orijinal dilde izlemek durumunda kaldık, fakat duyduğum kadarıyla kendisinin sadece filme eklediği ufak tefek detaylar dolayısıyla bile bu film en kısa zamanda Türkçe dublajlı da izlenmeli. 

Cosplayer'lar

Disney Türkiye, etkinlik için gerçekten çok uğraşmış. Hem katılan isimler hem de çoğunluğu X-Men karakterlerinden oluşan cosplayer'lar geceye renk kattılar. Kostümlerin her birini katılan arkadaşlar kendileri hazırlamış; bunu öğrendikten sonra onlara duyduğum saygı da fazlasıyla arttı diyebilirim çünkü ortaya harika bir iş çıkartmışlar. Ayrıca yaz sıcağında bütün gece maskelerini bile çıkarmadan latex kostüm içerisinde durmak kolay olmasa gerek. Her biri muazzam görünüyordu fakat favorilerim Spider-Man, Deadpool ve Ghost Rider oldu. 

Deadpool & Wolverine

Asıl mevzumuza gelecek olursak öncelikle boş bakışmalar, konuşmalar veya gereksiz sahnelerle zenginleştirilmiş, vakit doldurmak için çabalayan bir film yok karşımızda. Deadpool olayları süsleyip püsleyerek anlatmayı sever, bilirsiniz. Fakat ona rağmen yağ gibi akıp giden bir olay örgüsü var ve hikâyeyi süsleyen bu anlatım biçiminin filme pozitif yönde bir hareket kattığını söylemek mümkün. 

Her zaman olduğu gibi düşük çenesiyle önce Marvel’a sonra Fox’a sataşıyor Deadpool. Son yıllarda bu şirketler arasında neler yaşandığını ve neyin sonucunda kendisini bu evrende bulduğunu, olabilecek en gevşek dille anlatıyor bize. 

Marvel’ın son dönemlerinde girişmiş olduğu, çevre evrenlerdeki karakterleri ana evrene yedirme adına çalışmalar yaptığı çoklu evren muhabbeti, geçtiğimiz yıllarda vizyona giren Spider-Man: No Way Home (2021) kadar kötü işlenmiyor bu filmde. İzlemesi her ne kadar harika olsa da, ne yazık ki No Way Home’un potansiyelinin fazlasıyla harcandığını düşünüyorum ben. 

Burada ise başka bir karakterin, özellikle bir "karakter" olduğunun farkında olan ve sık sık dördüncü duvarı aşarak bizimle iletişim kuran Deadpool’un yolculuğu, olabilecek en anlaşılır biçimde seyirciyle paylaşılıyor. Hatta bunun biraz fazla basit olduğunu bile söylemek mümkün, bu yüzden senaryonun belli başlı noktalarını eleştiren kesimi de anlayışla karşılıyorum. 

Cameo'lar

Benim filmden bu kadar zevk almamın en büyük etkenlerinden biri çekimler sırasında sızdırılan fotoğrafları görmek dışında hiçbir şekilde spoiler yememek oldu. 

Marvel’ın her filminden önce ortaya atılan spekülasyonlar ve iddialar serisi, Avengers: Endgame (2019) filminden bu yana hayatımıza dahil olan bir olgu biliyorsunuz. Bir Marvel filmi vizyona girmeden önce mutlaka sahte bir oyuncu listesi sızar, sahte sahneler montajlanır, gerçek olsun veya olmasın bir şekilde izleyicinin tadı kaçar. 

"Captain America" (Chris Evans) - Avengers: Endgame (2019)

Deadpool ve Wolverine karakterlerinin bir film için bir araya geleceği açıklandığından bu yana da benzer şeylerle yine karşılaştık. Ben de birçok izleyici gibi spoiler'a maruz kalıp, hatta çoğu zaman bilinçli bir şekilde aratıp, kendim için filmin tadını tamamen kaçıranlardanım. Fakat bu sefer filme gitmeden önce hiçbir spoiler'a maruz kalmadan bu süreci atlatabildiğim için çok mutluyum çünkü gerçekten çok önemli ve tahmin edilemeyen sürprizlerle karşılaşıyoruz. 

Eski X-Men severlerin havalara uçarak izleyeceği bu filmin genel olarak eski Marvel izleyicilerine yönelik olduğunu düşünüyorum. Çünkü biliyorsunuz Marvel, MCU’dan öncesinde de vardı. 

Hakkında en sevdiğim şey de bu sürprizlerden hiçbirisinin filmi kurtarmak adına burada olmayışı oldu. Deadpool ve Wolverine, ana karakterlerimiz olmaktan hiçbir zaman vazgeçmiyorlar, sadece belirli kısımlarda diğer karakterlerin parlamaları için geri çekiliyorlar. Konuklar da ana karakterler de görevlerini kesinlikle çok güzel bir şekilde tamamlıyorlar. 

Marvel’ın son zamanlarda özellikle Endgame sonrasında yaptığı en değerli işlerden biri olduğunu düşünüyorum bu filmin. Eğer fırsatınız varsa IMAX özelliklerine sahip olan bir salonu tercih edin, izlerken bana hak vereceğinize emin olabilirsiniz.

Filmi izlemeden önce ise X-Men serisi, eski Marvel filmleri ve kesinlikle Loki (2021-2023) dizisinin izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunları tamamladıktan sonra siz de Deadpool ve Wolverine ile birlikte MCU maceranıza başlayabilirsiniz. 

En başta da söylediğim gibi İstanbul dışında yaşayan bir içerik üreticisi olmak etkinliklere dahil olmak adına bazen zor olabiliyor, ama böyle bir film için de tüm zorluklara değer diyorum, iyi ki gitmişim.

Bu güzel etkinliğe beni de davet ettikleri için Walt Disney Stüdyoları ekibine teşekkürlerimi iletiyorum.


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş