Marvel evreninin en sevilen süper kahramanlarından olan Daredevil, 2015 yılında başlayan Netflix dizisiyle büyük ses getirmişti. Kadrosunda; Charlie Cox, Elden Henson, Deborah Ann Woll ve Vincent D'Onofrio gibi isimler bulunduran dizi, Netflix'teki yayın hakları sona erdiği için, 3. sezonunun ardından ani bir şekilde final yapmak zorunda kalmıştı.

"Nelson", "Murdock" ve "Page"

Bu süreç içerisinde Disney tarafından satın alınan Marvel; Daredevil, Punisher, Jessica Jones ve Luke Cage gibi karakterin haklarının geri dönmesiyle birlikte yeni bir "Daredevil" projesinin geliştirme aşamasında olduğunu açıkladı.

Marvel evreni içerisinde şu an güncel olarak işlenen "çoklu evrenler" mevzusu, karakterlerin hikâyesinin sıfırlanmasına ve önceki projelerin başka evrenlerde gerçekleşmiş gibi gösterilmesine oldukça yardımcı oluyor.

Başka bir evrenden gelen "Spider-Man" (Andrew Garfield)

Karakterlerin sinematik evrene dahil edilebileceği ihtimali ve çoklu evrenler konusu dolayısıyla projenin sıfırlanarak karşımıza çıkarılacağını duyuran Marvel; hayranların, Matt Murdock ve Kingpin karakterlerine hayat veren Charlie Cox ve Vincent D'Onofrio gibi isimlerin değiştirilmemesi konusunda yaptıkları baskılarla karşı karşıya kaldı.

Baskılar üzerine; Cox ve D'Onofrio'nun karakterlerini canlandırmaya devam edeceği, hatta son olarak Punisher karakterine hayat veren Jon Bernthal'in, Daredevil: Born Again dizisiyle geri döneceği açıklandı.

Jon Bernthal, “Punisher” Karakterine Geri Dönüyor
Daha önce Netflix’te başarıyla canlandırdığı “Punisher” karakterine Bernthal, bu kez Disney+’ın “Daredevil: Born Again” dizisinde hayat verecek.

Bu haberler üzerine Charlie Cox ve Vincent D'Onofrio, Marvel evrenindeki ilk görünüşlerini; She Hulk (2022), Spiderman: No Way Home (2021) ve Hawkeye (2021) yapımlarında gerçekleştirdiler.

Bu isimleri kendi rollerinde tekrar gördüğümüze ne kadar sevinsek de Murdock'ın She Hulk dizisindeki çapkın tavırları ve Fisk'in inanılmaz renkli kıyafetleri, Netflix dizisindeki karakterleriyle farklılıklar olduğunu şimdiden kanıtlıyor ve dolayısıyla çoklu evrenler mevzusunun artık devreye girdiğini gösteriyor.

"Matt Murdock" (No Way Home) ve "Wilson Fisk" (Hawkeye)

Yine de herkes onlar kadar şanslı olamıyor. Mesela, çizgi romanlarda Wilson Fisk'in eşi olan Vanessa karakteri için bir oyuncu değişimine gidildi. Daredevil'da Ayelet Zurer'in canlandırdığı karaktere Born Again dizisinde Sandrine Holt hayat verecek.

Ayelet Zurer ve Sandrine Holt
Marvel Recasts Major Netflix Daredevil Character for Disney+ Reboot
Marvel Studios will recast Vanessa Fisk for the upcoming Daredevil: Born Again series.

Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş