Kadrosunda; Shin Min-a, Kim Sun-ho, Lee Sang-yi, Gong Min-jeung, Lee Bong-ryun ve Oh Eui-shik gibi isimlerin bulunduğu Hometown Cha-Cha-Cha, Güney Kore yapımı olmakla birlikte, 2021 yılında yayın haklarını Netflix'in satın aldığı çok tatlı bir romantik komedi dizisi.

Seul'de bir dişçi olarak çalışan "Yoon Hye-jin", tekdüze ilerleyen hayatından artık çok sıkılmıştır. Çalıştığı klinikte gördüğü çirkin olaylar ve ardından maruz kaldığı saygısız davranışlar, dürüst hekim Hye-jin'in sabrını taşıran son damla olur ve işinden istifa eder.

"Hye-jin"

Annesini küçük yaşta kaybeden karakterimiz, çocukken onunla ziyarete geldiği ufak bir kasaba olduğunu hatırlar ve yıllar sonra burayı tekrar görmek ister.

Öylesine gezmek için geldiği Gongjin sahilinde boş bir dükkân görür, anlık bir düşünceyle burayı bir dişçi kliniğine çevirmeye ve bu küçük sahil kasabasında yeni bir hayata başlamaya karar verir.

Çok az bir nüfusun yaşadığı bu yerde çok samimi bir ortam hakimdir ve herkes birbirini çok yakından tanımaktadır.

Kasaba nüfusunun önemli bir üyesi ve buranın yerlisi olan "Hong Du-Shik", halk arasında "Şef Hong" olarak tanınmaktadır. Zeki ve oldukça dikkat çekici olan bu adamın tam zamanlı bir işi olmamasına rağmen, her yerde çalışıyor olması dikkat çeker. İhtiyacı olan herkesin yardımına koşan Şef Hong, her işi yapabilir ve ilginç bir şekilde her alana dair uzmanlık sertifikası vardır.

"Şef Hong"

Hye-jin ve Şef Hong, ilk karşılaşmalarında birbirlerinden hiç hoşlanmazlar, ancak zamanla aralarındaki bu ilişki birbirlerine tahammül edebilir hale gelir. Bu kısmın maalesef ki bir "romantik komedi klişesi" olduğu söylenebilir. Fakat işlenme biçimi o kadar başarılı ki alışılagelmiş olan hiçbir olaydan rahatsızlık duymuyorsunuz.

Hometown Cha-Cha-Cha, klasik romantik komedi yapımlarının "cıvıklığını" barındırmayan çok tatlı bir dizi. En farklı yönü ise karakterlerin her biri, karşısındaki kişiyi yormadan "ne hissettiğini söyleyebilme" özelliğine sahip. "Trip atma", "darılma" ya da garip tavırlara bürünüp "vakit öldürme" gibi etmenler bulunmadığı için, aslında izleyiciye, uzatılmasına gerek kalmadan da çok başarılı bir aşk hikâyesi sunulabileceğini anlatıyor.

Ana karakterlerin birbirine zıt olan özellikleri, en gerçekçi duygularla işlenmiş ve en itici özellikleri bile çok güzel bir uyum içerisine aktarılmış. Her ikisi de geçmişlerinde çeşitli zorluklarla boğuşmuş ancak kendilerine bir şans daha verip bir şekilde yeni bir başlangıç yapabilmişler.

Romantik komedilerde alışkın olduğumuz genel hikâye eksiklikleri, burada karakterlerin geçmişlerine yapılan çeşitli yolculuklarla tamamlanmış. Güzel bir temayla sunulan ana konu, geçmişte yaşananları merak ettirerek devam ediyor ve böylelikle akıcılığı da sağlayabiliyor.

"Gyo-jin" ve "Yeo Hwa-jung" gibi yan karakterlerin hikâyesi de en az Hye-jin ve Şef Hong'unki kadar güzel ilerliyor.

"Gyo-jin" ve "Yeo Hwa-jung"

Gongjin'in yerlileri, çok sıcakkanlı olmakla birlikte, kasabaya yeni taşınanlara karşı da ufak bir önyargıyla bakıyorlar. Hatta bu yüzden Hye-jin ve ev arkadaşı Pyo Mi-seon, buraya ilk taşındıklarında insanlarla anlaşmak konusunda çok zorlanıyorlar.

"Pyo Mi-seon"

Ancak, zararlı insanlar olmadıklarını anladıktan sonra bu küçük kasaba halkının kızlara karşı tavırları "olumlu anlamda" değişiyor.

İlginç bir şekilde, Gongjinli'lerin misafirperverlikleri ile yemek yapma teknikleri (yemeğe el lezzetinin girmesinin önemi) gibi küçük detaylar, Türk halkının da sahip olduğu birçok davranışı anımsatıyor.

"Hye-jin", kasabanın yaşlılarıyla birlikte balık temizliyor.

Yer yer üzen, hatta bazı sahnelerde ağlatan Hometown Cha-Cha-Cha, hayatın birçok noktasından değerli öğütler veriyor ve hangi türün hayranı olursanız olun, 16 bölüm süren hikâyesini yüzünüzde koskocaman bir gülümseme bırakarak sonlandırıyor.


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş