HBO'nun daha önce de duyurduğu gibi, Game of Thrones evrenini House of the Dragon ve Hedge Knight gibi dizilerle geliştirmeye devam edişi, aslında büyük bir sürpriz değil.

"Rhaenyra Targaryen" (Emma D'Arcy), "Damon Targaryen" (Matt Smith) - House of the Dragon

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında, Aegon Targaryen'ın Westeros'un fethine odaklanacak olan bir dizinin geliştirme aşamasının henüz çok başında olduğu haberleri çıkmıştı.

HBO, ‘Fatih Aegon’ Dizisi İstiyor
HBO, ‘Game of Thrones’ evrenine yeni bir yapım daha eklemek istiyor ve Westeros tarihinin en önemli figürlerinden biri olan Fatih Aegon’un hikayesinin anlatılması için çalışmalara başladı bile.

HBO'nun herhangi bir yorum yapmadığı bu haberler, aylar sonra bir güncelleme ile tekrar önümüze sunuldu.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre, HBO projede ilerleme kaydetti ve senarist koltuğuna da Batman II'nin yazarı Mattson Tomlin getirildi.

Aegon Targaryen, kardeşleri Rhaenys ve Visenya ile birlikte Valyria Kıyameti'nden kurtularak kaçtı ve yedi krallıktan altısını bir araya getirerek Westeros'un fatihi oldu. (Dorne'u bir türlü bağlayamamıştı.)

Hem Game of Thrones hem de House of the Dragon'da Aegon'un fethine dair birçok kez göndermelerde bulunuldu.

En son, House of the Dragon dizisinde, Kral Viserys Targaryen'a göre Westeros'un fethi, Aegon'un ejderha görüsüne sahip olması dolayısıyla Valyria Kıyameti'ni rüyasında görmesi ve büyük yıkımdan hemen önce Valyria'yı terk etmesiyle başladı.

Yıkıcı bir kışın, bütün medeniyetleri kasıp kavuracağını, Kuzey'in sonsuz karanlığa bürüneceğini ve akgezenlerin işgalini açık açık tasvir eden bu görüler dolayısıyla, yazar George R. R. Martin'in de kitap serisine bu yüzden "Buz ve Ateşin Şarkısı" adını verdiği iddia ediliyor.

Fatih Aegon'un hikâyesi izleyiciyle ne zaman buluşacak, henüz bir açıklama yapılmadı ancak Targaryen Hanesi'nin iç savaşına odaklanan House of the Dragon, bu yaz ikinci sezonuyla yayında olacak.

Kaynak: Entertainment Weekly


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş