2019 yılında vizyona giren Captain Marvel filminde Brie Larson'ın canlandırdığı Carol Danvers karakterinin hikâyesi, serinin ikinci filmi The Marvels ile devam ediyor. Bu sefer Carol Danvers'a, en yakın arkadaşı Maria'nın kızı Monica Rambeau ve geçtiğimiz yıl Ms. Marvel dizisiyle tanıdığımız Kamala Khan eşlik edecek.

Teyonah Parris tarafından canlandırılan Monica Rambeau, bir S.W.O.R.D. görevlisi olarak Wandavision dizisinde karşımıza çıksa da ilk görünüşünü Captain Marvel filmiyle gerçekleştirmişti.

"Carol", "Monica" ve "Maria"

"Blip" (Thanos'un popülasyonun yarısını yok eden parmak şıklatması) sırasında silinenlerden biri olan ve annesi Maria'yı bu dönemde kaybeden Monica, Wanda'nın ele geçirdiği Westview Kasabası'nda, ona engel olmak için çalışan görevlilerden birisiydi ve kozmik güçlerini Wanda'nın kasabanın çevresine ördüğü büyü duvarı, yani hex'i aşmaya çalışırken kazanmıştı.

Wandavision'ın final bölümünün post-credits sahnesinde bir Skrull aracılığıyla Nick Fury tarafından çağırılan Rambeau'nun, bu fragmanda ise başka bir hex için görevli olduğu görülüyor.

"Monica Rambeau", S.A.B.E.R. Uzay İstasyonu'nda

Ms. Marvel düşündüğümüzden daha önemli

Captain Marvel'a hayranlığıyla bilinen Kamala, kozmik güçlerini büyük annesinden kalan büyülü bilezik sayesinde kazanmıştı.

Kamala'nın hikayesindeki detaylar Marvel evreninin geleceği için de oldukça önemli. Bu yüzden hem "The Marvels" filminde, hem de hikâyelerin devamında kopukluk yaşanmaması adına Ms. Marvel dizisinin izlenmesi gerektiği söylenebilir.

Ms. Marvel dizisiyle karşımıza çıkan bir diğer karakter "Kamala Khan"

Dizinin sezon finalinde Carol'ın, Kamala'nın odasında belirmesiyle birlikte bir şeylerin ters gittiğini anladık ve böylelikle Ms. Marvel'ın da bir sonraki projede yer alacağı doğrulanmış oldu.

Yer değiştirme işlemi fragmanda da oldukça sık bir şekilde gerçekleşiyor ve Carol Danvers bu durumdan çok sıkılmış gibi görünüyor.
Yer değiştirme işlemi fragmanda da oldukça sık bir şekilde gerçekleşiyor ve Carol Danvers bu durumdan çok sıkılmış gibi görünüyor.

Üç ilginç karakteri bir araya getiren The Marvels, bünyesinde, Carol Danvers'ın bir diğer yakın arkadaşı Nick Fury'e de yer veriyor. Ancak Fury ile birlikte eski bir dostu daha karşımıza çıkarıyor.

Uzaylı kedi "Goose"

Filmin kötüsü: Dar-Benn

Kree Askeri İmparatorluğu'nun üstün bir üyesi olan Dar-Benn, çizgi romanlarda cinsiyeti erkek olan bir karakter, ancak ana karakterlerin çoğunluğunun kadın olması dolayısıyla, Dar-Benn konusunda da bir cinsiyet değişimi meydana getirilmiş gibi görünüyor. Filmde Dar-Benn karakterini Zawe Ashton canlandırıyor.

"Dar-Benn" (Zawe Ashton)

Ashton, gerçek hayatta Marvel'da uzun zamandır "Loki" karakterine hayat veren Tom Hiddleston'ın da hayat arkadaşı.

Tom Hiddleston ve Zawe Ashton

Carol Danvers, Monica Rambeau ve Kamala Khan üçlüsünü bir araya getiren "The Marvels", 10 Kasım 2023'te sinemalarda olacak.


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş