Warner Bros. geçtiğimiz yıllarda, ünlü yazar Roald Dahl'ın kaleme aldığı "Charlie'nin Çikolata Fabrikası" isimli çocuk kitabının en ilginç karakteri olan "Willy Wonka"nın hikâyesini yeniden bir filme aktaracağını açıklamıştı.

Timothée Chalamet'nin başrolünde yer aldığı Wonka'dan ilk tanıtım bugün yayımlandı.

Fantastik-müzikal türündeki film, Willy Wonka'nın Oompa-Loompa'larla nasıl tanıştığı konusu dahil olmak üzere, gençliğinde yaşadığı maceraları anlatmayı hedefliyor.

Chalamet'nin yanı sıra filmin kadrosunda; Olivia Colman, Sally Hawkins, Keegan-Michael Key, Matthew Baynton, Simon Farnaby, Paterson Joseph, Tom Davis, Rakhee Thakrar, Justin Edwards, Colin O'Brien, Ellie White, Freya Parker, Rowan Atkinson ve Hugh Grant gibi isimler bulunuyor.

"Oompa-Loompa" (Hugh Grant)

Wonka'nın ünlü çikolata fabrikasını gezmek için altın bilet kazanan Charlie Bucket'ın hikayesini anlatan 1964 çıkışlı kitap, ilk kez 1971 yılında Gene Wilder'ın Willy Wonka'ya hayat verdiği "Willy Wonka & the Chocolate Factory" filmi ile beyaz perdeye aktarıldı.

"Willy Wonka" (Gene Wilder), 1971

Ardından, hepimizin bildiği Johnny Depp'in Willy Wonka'sı ise, "Charlie and the Chocolate Factory" isimli filmle 2005 yılında karşımıza çıktı.

"Willy Wonka" (Johnny Depp), 2005

Yönetmen koltuğunda Paul King'in oturduğu yeni filmin senaryo yazımında da King yer alıyor ve kendisine Simon Farnaby eşlik ediyor. Merakla beklenen Wonka, 15 Aralık 2023'te seyircisiyle buluşacak.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş