Bu sene 60. yaşını kutlayacak olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, 7-14 Ekim 2023 tarihleri arasında, her sene olduğu gibi yine Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Festival kapsamında pek çok yerli ve yabancı yapım, ilk kez izleyiciyle buluşup Ulusal Uzun Metraj, Ulusal Belgesel, Ulusal Kısa Metraj ve Uluslararası Film Yarışmaları'nda mutlu sona ulaşmaya çalışacak. Bu yarışmalar kapsamında Altın Portakalların yanı sıra toplam 1 milyon 275 bin TL değerinde ödül dağıtılacak.

Bu sene 14 kategoride ödülün verileceği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda jüri başkanlığı görevi Demet Akbağ'a verildi. 1981 yılından bu yana profesyonel olarak sürdürdüğü oyunculuk kariyerine birçok tiyatro oyunu ve sinema filmi sığdıran Akbağ'ın 1993 yılında Tersine Dünya ve 2001 yılında Vizontele ile kazandığı iki Altın Portakal'ı bulunuyor. Ayrıca Akbağ, Nuri Bilge Ceylan'a Cannes'da Altın Palmiye'yi getiren Kış Uykusu filminin de başrol oyuncuları arasındaydı.

Ulusal ve uluslararası yarışmalar haricinde, geçen sene başlayan ve bu sene ikinci kez yapılacak Edebiyat Uyarlaması Senaryo Yarışması kapsamında verilecek 120 bin TL değerinde ödül ile edebiyat ve sinema dünyasına destek sürdürülmeye devam edilecek. Ayrıca 10. yılını kutlayan Antalya Film Forum da beş ayrı platformda toplam 550 bin TL değerinde ödül dağıtacak.

Kaynak: Festival Resmi Sitesi

Paylaş