HBO'nun aynı isimli video oyunundan televizyona uyarladığı The Last of Us dizisinin ilk bölümü, geçtiğimiz Pazar izleyiciyle buluştu. Yayımlandığı dakikadan bu yana sosyal medyada olumlu yorumlar alan dizi bir de rekora imza attı.

İlk bölümü ABD'de 4.7 milyonluk izlenmeye ulaşan The Last of Us, HBO'nun 2010'dan bu yana ikinci en çok izlenen açılış bölümüne sahip oldu. Bu alandaki rekorun sahibi ise geçtiğimiz yaz yayımlanan House of the Dragon'a ait. Dizinin ilk bölümü, yayımlandığı gün HBO ve HBO Max üzerinden 10 milyona yakın kişi tarafından izlenmişti.

2010'dan bu yana HBO, Game of Thrones, True Detective, The Leftovers, Westworld, Silicon Valley, Veep, Succession, Euphoria ve Chernobyl gibi büyük ses getiren dizileri yayına soktu. Fakat hiçbiri The Last of Us'ın yakaladığı ilk bölüm izlenme sayısına ulaşamadı. Diziler tarihinin en iyilerinden Game of Thrones bile 2011'de yayımlanan ilk bölümüyle 4.2 milyon izleyiciye ulaşabilmişti.

HBO yetkililerinin The Last of Us'tan beklentisi, bundan sonraki bölümlerde bu izlenme sayısının üzerine koyarak yoluna devam etmesi yönünde. Her Pazar HBO'da yayımlanan dizi, Türkiye'de saat farkından dolayı her Pazartesi BluTV üzerinden izlenebiliyor. Dizinin ilk sezonu 12 Mart'ta final yapacak.

The Last of Us’ın Türkiye Yayın Haklarını BluTV Aldı
Sony’nin büyük ses getiren video oyunu The Last of Us’ın merakla beklenen dizisinin 15 Ocak’ta HBO’da başlayacağını geçtiğimiz ay duyurmuştuk. HBO, Türkiye’de resmi olarak yayın yapmadığı veya HBO Max platformunu kullanıma açmadığı için diziyi Türkiye’den nasıl izleyeceğimiz netlik kazanmamıştı. Geç…

Kaynak: Variety – ‘The Last of Us’ Scores HBO’s Second-Biggest Premiere in More Than a Decade

Paylaş