Sayısız ödül ve başarıyla dolu kariyeriyle dünya popunun gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden, "Popun Kralı" lakaplı Michael Jackson'ın hayatı film oluyor... Lionsgate Entertainment tarafından Graham King'in yapımcılığı ve Antoine Fuqua'nın yönetmenliğinde çekilecek filmin adı "Michael" olacak.

Yapımcı King, özellikle biyografik filmler konusunda tecrübeli bir isim. Kendisi daha önce de boksör Muhammed Ali'nin hayatını anlatan Ali ve Freddie Mercury ve Queen grubunu konu alan Bohemian Rhapsody filmlerinin yapımcılığını üstlenmişti.

Filmin yönetmeni Fuqua'yı ise The Equalizer, Southpaw ve The Magnificent Seven gibi filmlerden tanıyoruz. Kendisi en son Will Smith'in başrolünde yer aldığı Emancipation filminin yönetmenliğini yapmıştı.

Filmin senarist koltuğunda ise en az yukarıdaki isimler kadar başarılı biri olan John Logan yer alıyor. Şu ana kadar Gladiator ve The Aviator başta olmak üzere pek çok Oscar ödüllü filmin senaristliğini yapan Logan, Michael için de etkili kalemini konuşturacak.

Filmin, Micheal Jackson'ın "Popun Kralı"na nasıl dönüştüğünü anlatırken aynı zamanda çalkantılı özel hayatına da ayna tutması bekleniyor. Bu noktada filmle ilgili en çok merak edilen şeylerden biri, Jackson'ın hayatının son senelerini cehenneme çeviren taciz suçlamalarının filmde nasıl ve ne derece yansıtılacağı. Bunu görebilmek için de filmi beklemekten başka şansımız bulunmuyor.


Kaynak: The Wrap – Antoine Fuqua to Direct Michael Jackson Biopic for Lionsgate

Paylaş