Bir çizgi roman hikayesi olan The Crow, 1994 yılında Alex Proyas yönetmenliğinde ilk kez sinemaya uyarlanmıştı. Karanlık sinematografisi ve yağmurlu sokakları ile çizgi romanın havasını çok iyi yansıtan, her sahnesiyle büyüleyen bu film, hafızalarda yer edinmeyi başarmış ve en iyi çizgi roman uyarlamalarından birisi olmuştu.

"Eric Draven" (Brandon Lee) - The Crow (1994)

1994 yapımı olan bu filmin başarısının en büyük etkeni, başrol oyuncusu Brandon Lee olmuştu. Kariyerinin zirve oyunculuğunu sergilerken, sette bir kaza kurşunu sonucu hayatını kaybetmişti. Sevenleri ve ekip arkadaşları, Brandon Lee için bu filmi tamamladı ve film izleyiciler ile buluştu.

The Crow, yönetmenin kült filmi haline gelirken tekrar çekilmek istenen bir film haline de geldi ve nihayetinde Lee'nin ölümünün üzerinden 30 yıl geçmesiyle The Crow sinemaya yeniden uyarlandı.

"Eric Draven", "Shelly Webster"

Başrollerinde Bill Skarsgård ve FKA Twigs gibi oyuncuların yer aldığı yeni filmin yönetmen koltuğunda Rupert Sanders yer alacak.

Birçok kişi Bill Skarsgård'ı, It filmindeki Pennywise karakteriyle ve onun korkunç palyaço gülüşüyle tanısa da The Crow filmi bu durumu değiştirebilir.

Skarsgård, gotik rockçı Eric Draven rolüne bürünüyor; Draven, sevgilisi Shelly ile birlikte düğün hazırlıkları yaparken bir mafya çetesi tarafından vahşice katlediliyor. Yaşayanlar ve ölüler arasında bir belirsizlik içerisinde kalan Eric Draven, mezarını ziyaret eden bir karga sayesinde geri dönüyor ve intikam peşine düşüyor.

Filmin 7 Haziran'da gösterime girmesi planlanıyor.

Karanlık, Kasvetli, Vahşi ve Acı Dolu Bir Hikâye: The Crow (1994)
James O’Barr’ın çizgi romanından beyazperdeye uyarlanan ‘The Crow’, 90’lı yılların karanlığı ve kasvetiyle yıkanmış, fantastik öğelerle süslenmiş bir intikam hikayesi.

Kaynak: Vanity Fair

Paylaş