Sicario, Arrival, Blade Runner 2049 gibi filmlerle tanınan yönetmen Denis Villeneuve'ün yönetmen koltuğunda oturduğu bilim kurgu serisi Dune, ilk filmiyle 2021 yılında izleyiciyle buluşmuştu.

Kadrosunda Timothée Chalamet, Zendaya, Florence Pugh, Austin Butler, Dave Bautista, Lea Seydoux, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Anya Taylor Joy ve Christopher Walken gibi isimlerin yer aldığı, uzun zamandır beklenen devam filmi Dune: Part II için gelen ilk yorumlar ise son derece olumlu.

"Jessica" (Rebecca Ferguson), "Chani" (Zendaya), "Stilgar" (Javier Bardem), "Paul" (Timothée Chalamet)

Şimdiye kadar yapılmış en iyi bilim kurgu filmlerinden biri.

Dune 2, %97 gibi kayda değer bir Rotten Tomatoes puanı alarak, hem ilk filminin yüzdesini (%83) geçti, hem de Mad Max: Fury Road (2015), Metropolis (1927), Portrait of A Lady on Fire (2019), 2001: A Space Odyssey (1968)Back to the Future (1985)Blade Runner (1982) ve Star Wars: A New Hope (1977) gibi bilim kurgu öncüsü olarak nitelendirilen klasiklerin arasında ön sıralara yerleşti.

"İlk filmden daha iyi."

Rolling Stone'dan David Fear, neredeyse üç saat süren bu filmin, "gerçek bir bilim kurgu destanının neye benzediğini gösterdiğini" ve "birinci filmden çok daha büyük, cesur ve iyi olduğunu" söyledi.

The Guardian, dört puan verdiği incelemesinde Villeneuve'ün izlediği yolu övdü ve "bunu daha iyi yapacak birini hayal etmesi bile güç" cümlelerini kullandı.

Eleştirmen Peter Bradshaw, filmin görüntü yönetmeni Greig Fraser'a yapım tasarımcısı Patrice Vermatte'a ve besteci Hans Zimmer'a, bu büyülü dünyayı tamamlayan eserleri için teşekkürlerini sundu.

Esquire ise şunu ekliyor: "Paul, artık başarısını savaşta kanıtlamış olan bir kahramanlığa geçiş yaptı. Chalamet, gerçekten yükselmeye devam ederek harika bir performans sergiliyor."

“Chalamet şahane.”

The Hollywood Reporter ise, Timothée Chalamet'nin performansını alkışlıyor ve onun "ilk filmdeki çocuksu masumiyetini yitirdiğini, daha karanlık ve karmaşık bir kişiliğe büründüğünü" söylüyor.

Empire'ın, dört yıldız verdiği film hakkındaki düşünceleri ise şöyle: "Filmde ilgilenilmesi gereken pek çok şey var ve Villeneuve hepsi üzerinde olağanüstü bir kontrol sağlıyor. Bunun da ötesinde sizi koltuğunuza yapıştıracak şaşırtıcı sahneleri arka arkaya sıralıyor."

BBC Culture ise Austin Butler'dan özel olarak şöyle bahsediyor: "Çağdaş sinemanın en iyi aktörlerinden oluşan absürt derecede iyi yıldızların bulduğu oyuncu kadrosunda sadist asker rolüyle bütün ışıkları üzerine toplayan isim, Austin Butler oluyor."

"Feyd-Rautha" (Austin Butler)

Tüm olumlu yorumların yanında IndieWire'dan David Ehrlich, Dune 2'nin o kadar da iyi olduğuna ikna olmadı ve filmi "izlemesi şaşırtıcı ancak bir o kadar da acı verici" olarak yorumladı.

"Başka hiçbir şeye benzemiyor."

The Independent eleştirmeni Clarisse Loughrey, eleştirisinde 2021 yapımı filmin sadece ilk kitabın yarısını kapsadığını, bir hikâyenin tamamını anlatmamanın çok büyük bir kumar olduğunu hatırlattı. Villeneuve'ün bu olayda çok başarılı olduğunu ve Dune: Part II'nin başka hiçbir filme benzemediğini ekledi.

Normalde geçtiğimiz yıl vizyona girecek olan, ancak grevler dolayısıyla vizyon tarihinde değişiklikler meydana gelen Dune: Part II, artık 1 Mart'ta izleyicisiyle buluşmak için saatleri sayıyor.

Kaynak: BBC


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş