Lauren Graham ve Alexis Bledel'ın başrollerinde yer aldığı Gilmore Girls, Stars Hollow kasabasında yaşayan yalnız anne Lorelai ve kızı Rory'nin masalsı dünyalarındaki olayları konu edinen harika bir 2000'ler dizisi.

Henüz 16 yaşında bir lise öğrencisiyken Rory'e hamile kalan Lorelai, zengin ve baskıcı ebeveynlerinin, durumunu öğrenmeleri ve sert çıkışlarının ardından evi terk ediyor ve kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan çok güzel bir hayat kuruyor.

Gilmore Girls, hayallerinizde bile canlandıramayacağınız kadar özenilesi bir anne-kız ilişkisi sunuyor.

Rory'nin liseye başlamasından, üniversite mezuniyetine kadar geçen bir süreci kapsayan dizi; her ne kadar harika bir anneye, zengin akrabaları dolayısıyla her konuda sonsuz seçeneğe ve kısacası mükemmel bir hayata sahip olsa bile, herkesin hayatının bir döneminde yaşamak zorunda kaldığı düşüş kalkışları izleyiciye çok samimi bir dille aktarıyor.

ABD'nin Connecticut Eyaleti sınırları içerisinde bulunduğu söylenen ancak gerçekte var olmayan Stars Hollow kasabası da Gilmorelar'ın hikâyesinde oldukça önemli bir yere sahip.

Stars Hollow kasabası sonbahara hazırlanıyor.

Rory'nin hayatındaki iniş çıkışlara şahit olurken, diğer yandan her şeyi yoluna koymuş gibi görünen yetişkin bir kadının hayal kırıklıklarına da şahit oluyoruz.

Kızına ve kendisine yaşanabilir bir hayat sunabilmek için genç yaşından beri çabalayan Lorelai, bu kasabada bir otel sorumlusu olarak çalışıyor. Otelin aşçısı Sookie, Fransız resepsiyonist Michel ve elbette 'Luke'un Yeri'nin sahibi Luke Danes, karakterlerimizin hayatındaki en önemli isimlerden.

"Sookie" (Melissa McCarthy), "Michel" (Yanic Truesdale), "Luke" (Scott Patterson)

Rory büyüyünceye kadar, ebeveynleriyle arası limoni olan Lorelai ise bir noktadan sonra ailesiyle olan kopuk ilişkisini düzeltmeye çalışıyor.

Babası Richard, bir noktadan sonra uyum sağlanabilir bir adam olsa bile annesi Emily, henüz çok genç yaşta çocuk sahibi olması dolayısıyla kızlarının, onları eşe dosta rezil ettiği düşüncesine sahip olduğu için, Lorelai ile aralarındaki buzları eritmesi uzun bir vakit alıyor.

"Emily", "Lorelai", "Rory", "Richard"

Rory'nin gelişimiyle birlikte çevresinde yaşanan olaylara, hayatına dahil olan insanlara şahit oluyoruz.

Ancak 2007 yılında final yapan dizinin izleyicileri, bugün bile, Rory'nin erkek arkadaş seçimleri konusunda en az onun kadar kararsız.

"Dean" (Jared Padalecki), "Jess" (Milo Ventimiglia), "Logan" (Matt Czuchry)

Özellikle ilk sezonlarda karşımıza çıkan Dean, Rory'nin ilk aşkı olmakla birlikte en masum yönlerini yitirdiği insan olarak hafızalarımızda yer ediniyor. Sevimli erkek arkadaş imajını zedeleyip, kıskanç ve bencil birine dönüşmesi hem Rory'i kaybetmesine hem de izleyenlerin sevgisini yitirmesine sebep oluyor.

Jess Mariano ise Rory'nin 'sorunlu' erkek arkadaşı. Memnuniyetsiz davranışları, kötü çocuk tavırları ve Rory'le tamamıyla zıt olan karakteri, ikisinin asla bir arada olamayacağını gösterse de kesinlikle dizinin en çok tartışma yaratan ve ilginç bir şekilde gelişimini en başarılı şekilde tamamlayan karakteri.

Team Logan ve Team Dean'den özür dilerim ama Jess'in hakkı yendi...

Rory'nin, yetişkinliğe adım attığı dönemlerde karşısına çıkan isim ise Logan Huntzberger. Huntzberger Kraliyeti'nin(!) bir veliahtı olan Logan, şımarık davranışlarıyla insanı birkaç noktada irrite etse de Rory'e olan tavırlarıyla zaman içerisinde kendini değiştirmeye çalışması ve onun için büyük tavizler vermesi, izleyenler tarafından takdirle karşılanıyor.

Ancak, Gilmore Girls'ün bütün konusu tabii ki Rory üzerinden ilerlemiyor. Üç Gilmore kızına da odaklanan dizi, her birinin hikâyesine ayrı ayrı pencereler açarken, üçü arasındaki jenerasyon farkının ne kadar belirgin olduğuna da başarıyla dikkat çekiyor.

Gilmore Girls: A Year in the Life (2016)

Senarist Amy Sherman-Palladino'nun son sezonda yazar kadrosundan ayrılması ve dizinin beklenmedik bir final yapması, izleyenleri bir noktada hayal kırıklığına uğrattı. Daha iyi bir finali hak ettiği düşüncesi dolayısıyla da 2016 yılında, 4 bölümden oluşan bir mini dizi çekildi.

Netflix'te yayımlanan Gilmore Girls: A Year in the Life, artık yetişkin Rory'nin hayatına odaklanıyor ve Gilmore Girls hayranı olan herkese son bir kez Stars Hollow'u gezdiriyor.

2000'li yılların en sevilen dizilerinden olması bir yana tam anlamıyla bir 'comfort show' olan Gilmore Girls, sıcacık bir hikâye arayışında olan herkese tavsiye edilir. 😊


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş