Deadpool & Wolverine (2024), The Adam Project (2022), Free Guy (2021) ve Night at the Museum (2006) filmlerinin yönetmeni Shawn Levy, bir sonraki Avengers filmini yönetmek için Marvel ile görüşmelerde.

Avengers: Endgame (2019)

Levy’ye, Michael Waldron’un kaleme aldığı senaryonun son halinin gönderildiği ancak yönetmenin henüz bir yanıt vermediği ve stüdyonun diğer yönetmenlerle de görüşme halinde olduğu bildirildi.

Hem yönetmeni hem yapımcısı olarak yer aldığı Netflix’in Stranger Things dizisinin son sezonu ve gelecekte yöneteceği bir Star Wars filmi derken şu sıralar oldukça meşgul olan yönetmenin işi kabul edip etmeyeceği muallakta.

"Deadpool" (Ryan Reynolds), "Wolverine" (Hugh Jackman) - Deadpool & Wolverine (2024)

Ancak bir yandan da bu yaz vizyona girecek olan Deadpool & Wolverine, eski Fox evrenindeki karakterlerin Marvel evrenine geçişini temsil ediyor olması dolayısıyla oldukça önemli bir olayı simgeliyor. Süper kahraman imparatorluğunun önemli bir parçasını oluşturan bu karakterleri birlikte beyaz perdeye aktaran yönetmenin, evrenin en önemli filmlerinden biri olma potansiyeli taşıyan yeni Avengers'ı yönetme ihtimali de oldukça mantıklı görünüyor.

Şimdiye kadarki Avengers filmlerinin her biri gişe rekorları kırdı. İlk ikisi, Buffy the Vampire Slayer (1997-2003), Firefly (2002-2003), Justice League (2016) yapımlarının yönetmeni Joss Whedon ve diğer iki film Avengers: Infinity War (2018) ve Avengers: Endgame (2019)’in yönetmenleri ise, Captain America: The Winter Soldier (2014), The Gray Man (2022) ve Extraction (2020) gibi yapımlarla bilinen Joe ve Anthony Russo kardeşlerdi.

Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame’in 2.8 milyar dolarlık küresel hasılatı, 2019 yılında vizyona girdiğinde tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmi olmuştu, ta ki James Cameron’ın Avatar (2009)’ı tekrar vizyona girene ve 2.9 milyar dolar hasılata ulaşana kadar.

Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Tom Hiddleston ve Karen Gillan gibi isimlerin, karakterlerini canlandırmak için geri döneceği düşünülen bir sonraki Avengers filmi için; Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson ve Jeremy Renner gibi isimlerden oluşan orijinal Avengers ekibi de dahil olmak üzere, 60’tan fazla süper kahramanın bir araya getirileceği bir filmin planlandığı söylentiler arasında. 

Avengers (2012)

Marvel, Spider-Man: No Way Home (2021), Loki (2021-2023) ve Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) gibi yapımlarıyla bir süredir üzerinde çalıştığı çoklu evrenler ve farklı zaman dilimlerine yapılan ziyaretleriyle, geçmişteki, gelecekteki veya farklı gerçekliklerdeki karakterlere ulaşma ve bir araya gelme isteğini önümüzdeki projeler adına daha çok artırdığını kanıtlamış oldu.

"Spider-Men" (Tobey Maguire, Tom Holland, Andrew Garfield) - Spider-Man: No Way Home (2021)

En başta ismi Avengers: The Kang Dynasty olacağı açıklanan ancak sonrasında Kang karakterine hayat veren oyuncu Jonathan Majors'ın gerçek hayatta işlediği suçlar dolayısıyla, şirket ile ilişkilerinin koparılması ve karakterinin geri planda bırakılacağı söylentilerinin ardından, beşinci Avengers filmi için bu başlıktan vazgeçildiği duyuruldu. 2026 yılında vizyona gireceği açıklanan film hakkında şu an diğer detaylar bilinmiyor.

Serinin bir sonraki filmi Avengers: Secret Wars ise 7 Mayıs 2027’de izleyicilerle buluşacak.

Kaynak: Deadline


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş