Geçtiğimiz günlerde, sinema dünyasında yılın en kötülerinin seçileceği 43. Altın Ahududu (Razzie) Ödülleri için adayları duyurmuştuk. Adaylar açıklandıktan hemen sonra, Firestarter filmiyle "En Kötü Kadın Oyuncu" kategorisinde aday gösterilen 12 yaşındaki Ryan Kiera Armstrong için özellikle sosyal medyada büyük tepki gösterildi. Küçük bir çocuğun sergilediği oyunculuk performansının bu şekilde yerilemeyeceği konusunda yoğun tepki alan Razzie'ler, geri adım atmak zorunda kaldı ve Armstrong'un adaylığını iptal etti.

Razzie'lerin kurucularından olan John Wilson konuyla ilgili özür açıklaması yayımladı ve şunları dile getirdi:

Bazen düşünmeden bir şey yaparsınız. Ardından bununla ilgili tepki görürsünüz ve hatanızı anlarsınız. Razzie'lerin ilk başta ortaya çıkış sebebi de zaten bu.

11 yaşındaki Armstrong'u aday gösterdiğimiz için aldığımız haklı eleştiriler, bu konuda ne kadar duyarsız olduğumuzu ortaya koydu. Sonuç olarak Armstrong'un adını oylama listesinden çıkardık. Ayrıca Sayın Armstrong'a bir özür borçluyuz ve ona verdiğimiz üzüntüler için pişmanlık duyuyoruz.

Buradan öğrendiğimiz dersle duyurmak isteriz ki bundan sonra 18 yaş altı herhangi bir oyuncu ya da film yapımcısı Razzie'lere aday gösterilmeyecek.

Hiçbir zaman hiç kimsenin kariyerine zarar vermek gibi bir amacımız olmadı. Zaten bu sebeple Redeemer Ödülü'nü* çıkardık. Biz de dahil olmak üzere herkes hata yapabilir.

Mottomuz "Kötülüğüne Sahip Çık" ve biz de bu mottoya göre yaşamak zorundayız.

İçtenlikle,
John Wilson, Razzie Ödülleri


* Redeemer (Telafi) Ödülü: Razzie Ödülleri sırasında verilen, eski yıllarda Razzie'ye aday olmuş ya da ödül kazanmış birinin o günleri geride bırakıp yeni bir filmle çok iyi bir performans göstermesi sonucu layık görüldüğü ödül.

Kaynak: Deadline – Razzies Sorry For Nominating Pre-Teen, Adopts Age Guidelines: “Sometimes, You Do Things Without Thinking”

Paylaş