7-18 Nisan tarihleri arasında 42'incisi düzenlenecek İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışmalarda kazananları belirleyecek jüri başkanı ve üyeleri açıklandı.

Bu seneki Ulusal Yarışma jüri başkanlığını yönetmen Emin Alper üstlenecek. Alper, geçtiğimiz senenin sonunda seyirci ile buluşan Kurak Günler ile büyük övgü toplamıştı. Alper'in başkanlığında toplanacak Ulusal Yarışma jürisi; oyuncu Farah Zeynep Abdullah, görüntü yönetmeni A. Emre Tanyıldız, kurgucu Aylin Zoi Tinel ve yazar Seray Şahiner'den oluşuyor.

Ulusal Yarışma kapsamında festivalde; Altın Lale En İyi Film, Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Müzik olmak üzere toplam 10 dalda ödül verilecek.

Ulusal yapım uzun metraj ilk filmlerin aday olduğu Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü de festivalde sahibini bulacak. Bu ödülün sahibini belirleyecek jüri ise yönetmen/yapımcı M. Tayfur Aydın, yönetmen Nazlı Elif Durlu ve yapımcı/yönetmen Chadi Zeneddine'den oluşuyor.

Bunlara ek olarak yine Ulusal Yarışma kapsamında verilecek En İyi Belgesel Ödülü jürisinde yönetmen Cem Kaya, yönetmen Etna Özbek ve akademisyen Lalehan Öcal yer alıyor. En İyi Kısa Film Ödülü'nün sahibini belirleyecek jüri üyeleri ise fotoğrafçı/yönetmen Aylin Kızıl, yönetmen/çizgi roman sanatçısı Yorgos Goussis ve yönetmen Volkan Güney Eker.


Kaynak: İKSV Film – Ulusal Yarışma jüri başkanlığını Emin Alper üstlenecek

Paylaş