1883'te İtalyan yazar Carlo Collodi tarafından kaleme alınan orijinal hikayesinin üzerine bugüne kadar yüzlerce uyarlaması yapılan Pinokyo'ya ünlü yönetmen Guillermo del Toro'dan da bir yorum geliyor. 9 Aralık'ta Netflix'te izleyeceğimiz, stop-motion tekniğiyle çekilen filmin uzun fragmanı geçtiğimiz günlerde yayımlandı.

Guillermo del Toro, Pinokyo'nun "karanlık" bir adaptasyonu üzerinde çalıştığını ilk defa 2008 yılında dile getirmişti. Bu projenin onun için bir tutku projesi olduğunu belirten Oscarlı yönetmen, dünyada kimsenin Pinokyo'yla onun kurduğu kadar güçlü bir bağa sahip olmadığını söylemişti. İlk olarak 2013-2014 gibi çıkması planlanan film daha sonrasında ertelenmişti. Del Toro'nun filmin stop-motion olması konusundaki ısrarı üzerine maliyetler artmış ve film stüdyolarını bu işe ikna etmek zorlaşmıştı. Son olarak 2018 yılında Netflix, filmin haklarını satın alıp yönetmene hayallerini gerçekleştirmesi için yeşil ışığı yaktı.

Bu film Guillermo del Toro'nun ilk stop-motion animasyon filmi olacak. Aslında stop-motion derken dijital animasyondan da öte bir efor söz konusu. Netflix'in geçtiğimiz Eylül ayında yayımladığı "Sihirli Bir Teknik" videosunda verilen bu emek ve Del Toro'nun projeye olan tutkusu net bir şekilde görülüyor:

Son olarak ekipten bahsedelim... Del Toro filmin yönetmenliğini stop-motion'ın usta isimlerinden Mark Gustafson, senaristliğini ise Patrick McHale (Adventure Time) ile paylaşıyor. Ewan McGregor, David Bradley, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Ron Perlman, Finn Wolfhard ve Cate Blanchett ile yıldızlar geçidi gibi bir seslendirme kadrosuna sahip filmde Pinokyo'yu ise henüz üçüncü filmi olacak olan Gregory Mann seslendiriyor.

Kaynak: Collider - Guillermo Del Toro’s 'Pinocchio': Release Date, Trailers, Cast, and Everything We Know So Far

Paylaş