Salgına yavaş yavaş adapte olunması ve hastalığın ivmesini giderek kaybetmesi dolayısıyla, birçok sektör gibi sinema da izleyicilerini yavaş yavaş geri kazanmaya başladı.

Filmlerin niteliği veya oyuncu kadrosunun doluluğu, izleyicinin o filmi tercih etmesi adına ne kadar önemli olsa da özellikle son zamanlarda karşılaştığımız başarılı pazarlama teknikleri –Barbie'de olduğu gibi– seyircinin filmlere daha çok ilgi göstermesine neden oldu.

Bir buçuk yıl gibi bir süre kapalı kalan sinemaların açılmasının ardından, izleyiciler tarafından sevilerek izlenen ve 1 milyar dolar barajını aşmayı başaran filmleri sizler için sıraladık.

Barbie (2023)

Başrollerinde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in yer aldığı Barbie, güncel olarak vizyonda olması dolayısıyla beyaz perdedeki yarışını hala sürdürüyor. Vizyona gireli henüz birkaç hafta olmasına rağmen 1 milyar dolar barajını bir süre önce geride bırakmayı başardı.

The Super Mario Bros. Movie (2023)

Brooklynli iki musluk tamircisi olan Luigi ve Mario kardeşlerin maceralarını konu edinen filmin seslendirme kadrosunda; Chris Pratt, Jack Black ve Anya Taylor-Joy bulunuyor. 14 Nisan’da izleyiciyle buluşan film, vizyondaki yolculuğunu 1,044 milyar dolar ile tamamladı.

Avatar: The Way of Water (2022)

James Cameron'ın 2009 yılında vizyona giren Avatar filminin devamı olan The Way of Water, ikinci film için 13 yıl gibi bir süre bekletmiş olmasına rağmen seyirciyi ve stüdyoyu hayal kırıklığına uğratmadı. Kadrosunda; Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver ve Kate Winslet gibi isimler bulunan film, 2,024 milyar dolar ile kapanış yaptı.

Jurassic World: Dominion (2022)

Başrollerinde; Chris Pratt, Bryce Dallas-Howard, Laura Dern ve Jeff Goldblum'un yer aldığı serinin üçüncü filmi, Jurrasic Park'ın başarılı gişe geleneğini sürdürmeye devam etti. Filmin tam hasılat miktarı ise 1,001 milyar dolar.

Top Gun: Maverick (2022)

Tom Cruise'un filmografisindeki en nadide parçalardan biri olan Top Gun (1986)'a tam 36 yıl sonra gelen devam hikâyesi, 1,5 milyar dolar hasılat elde ederek 2022'nin en çok kazanan filmlerinden biri oldu. Kadrosunda; Glen Powell, Miles Teller ve Jennifer Connelly gibi isimler bulunan Top Gun: Maverick, aynı zamanda Tom Cruise'un kariyerindeki en çok hasılat elde eden film.

Spider-Man: No Way Home (2021)

Marvel evreninin en büyük "fan servis" filmlerinden biri olan No Way Home, Peter Parker'ın şimdiye kadar karşılaştığı en zorlu düşmanları barındırıyor. Film, içerisindeki birkaç sürpriz ile birlikte tüm zamanların en yüksek hasılata sahip filmlerinden biri oldu. Başrollerinde; Tom Holland, Zendaya, Alfred Molina, Willem Dafoe gibi isimlerin yer aldığı filmin elde ettiği net gelir ise 1 milyar 739 milyon dolar.

Kaynak: Culture Crave

Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş