Vizyondaki ilk hafta sonunu geride bırakan DC evreninin yeni filmi Blue Beetle, 25,4 milyon dolarlık Kuzey Amerika hasılatıyla beklenenin altında bir açılış yaptı.

Xolo Maridueña'nın başrolünde yer aldığı film, bu kötü açılışa rağmen dört haftadır birinciliği hiçbir filme kaptırmayan ve bu hafta da 21,5 milyon dolar hasılat elde eden Barbie'yi tahtından etmeyi başardı.

Barbie “1 Milyar Dolar” Barajını Geçti
Yürüttüğü yoğun tanıtım kampanyasıyla son dönemde adından çokça söz ettiren film ‘Barbie’, globalde 1 milyar dolar hasılatı aşarak yönetmeni Greta Gerwig’e bunu başaran ilk kadın yönetmen unvanını kazandırmış oldu.

Rotten Tomatoes'da halihazırda %76'lık eleştirmen puanına karşılık seyircilerden %92 gibi yüksek bir değerlendirme alan Blue Beetle, uluslararası sinemalardan ise 18 milyon dolar toplayarak toplamda 43 milyon dolarlık bir global açılış hasılatı elde etmiş oldu. Bu düşük sonuç, ne yazık ki DC tarihinin en kötü gişe açılışlarından biri anlamına geliyor.

100 milyon dolarlık maliyeti ve milyonlarca dolarlık reklam giderini karşılaması bu açılışla birlikte zora giren Blue Beetle, bu sene gişede tökezleyen ilk DC filmi değil. Daha önce mart ayında "Shazam: Fury of the Gods" 30,1 milyon ve haziran ayında "The Flash" 55 milyon dolarla beklenenin altında açılışlara imza atmışlardı. Hatta öyle ki, 2021 yılında hem sinemalarda hem de HBO Max platformu üzerinde aynı anda seyirciyle buluşan "The Suicide Squad" filmi bile gişede 26,2 milyon dolarlık açılış yaparak Blue Beetle'dan daha iyi bir sonuç elde etmişti.

DC’nin “Gönülsüz” Süper Kahramanı: ‘Blue Beetle’
DC’deki büyük reset öncesi planlanan son yapımlardan olan ‘Blue Beetle’, Spider-Man ve Iron Man’i tek vücutta birleştiren bir süper kahraman filmi olarak 18 Ağustos’ta vizyona giriyor.

Kaynak: Variety

Paylaş