Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 96. Akademi Ödülleri sonrasında, aday olan oyuncuların gündemlerinde olan işlere ve yer alacakları sonraki projelere hep birlikte göz atalım.

Annette Bening - "Nyad"

Şimdiye kadar tam beş kez Oscar adayı olan oyuncu, Liane Moriarty'nin romanından uyarlanan Peacock dizisi Apples Never Fall'da, Alison Brie ve Sam Neil ile birlikte yer alacak. Aynı zamanda Bening bu yıl, Chris Pine'ın ilk uzun metraj yönetmenlik denemesi olacak Poolman'de Pine ile birlikte rol alacak.

Emily Blunt - "Oppenheimer"

Atomic Blonde ve Bullet Train gibi filmlerin yönetmeni David Leitch'in 3 Mayıs'ta vizyona girecek yeni filmi The Fall Guy'da Ryan Gosling ile başrol oynayacak olan Emily Blunt, eşi John Krasinski'nin yönetmen koltuğunda oturduğu ve The Fall Guy'dan iki hafta sonra vizyona girecek olan IF filminde de bir tek boynuzlu atı seslendirecek.

Danielle Brooks - "The Color Purple"

Jared Hess'in 2025'te vizyona girecek olan video uyarlaması filmi Minecraft'ta Jack Black ile birlikte oynayacak olan Brooks, aynı zamanda DC'nin bu yaz çekimlerine başlayacağı Peacemaker'ın ikinci sezonunda da yer alacak.

Sterling K. Brown - "American Fiction"

Brad Peyton yönetmenliğinde ve bu yıl Netflix'te izleyiciyle buluşacak olan gerilim filmi Atlas'ta Jennifer Lopez ile birlikte yer alan Brown, ayrıca Esi Edugyan'ın romanından uyarlanan yeni Hulu dizisi Washington Black'te rol alacak.

Bradley Cooper - "Maestro"

Önümüzdeki yıllarda vizyona girecek Is This Thing On? isimli filmin yönetmenliğini ve başrolünü üstlenecek olan Cooper'a bu filmde Will Arnett eşlik edecek. Arnett'in senarist kadrosunda da yer aldığı film hakkındaki diğer detaylar şimdilik gizli tutuluyor.

Robert De Niro - "Killers of the Flower Moon"

The Godfather 2 ve Raging Bull filmleriyle şimdiye kadar iki kez Oscar sahibi olan efsane aktör Robert De Niro, Tony Goldwin'in yakın zamanda Netflix'te gösterime girecek Ezra filminde, Kasım ayında vizyona girecek Alto Knights'ta ve yine başka bir Netflix projesi olan Zero Day'de yer alacak.

Colman Domingo - "Rustin"

Yakın zamanda Drive-Away Dolls'da görünen Domingo, HBO'nun Euphoria dizisinin bir sonraki sezonunda yer almaya devam edecek. Yetenekli aktör ayrıca Antoine Fuqua'nın yönetmenliğindeki Michael Jackson biyografisi Michael'da da Joe Jackson'a hayat verecek.

Robert Downey Jr. - "Oppenheimer"

Chaplin, Trophic Thunder ve Oppenheimer ile, şimdiye kadar üç kez Oscar adayı olan Robert Downey Jr.'ın bir sonraki projesi birden fazla kişiye hayat verdiği HBO yapımı The Sympathizer dizisi.

America Ferrera - "Barbie"

Erica Sanchez'in 2017 tarihli romanından uyarlanan I Am Not Your Perfect Mexican Daughter ile ilk yönetmenlik denemesine hazırlanan Ferrera, ayrıca Pixar'ın 2025'te vizyona girecek filmi Elio'da da rol alacak.

Jodie Foster - "Nyad"

The Accused ve The Silence of the Lambs filmleri ile iki kez Oscar sahibi olan Jodie Foster, en son HBO yapımı True Detective'in beşinci sezonu Night Country'de yer almıştı. Foster, bir sonraki projesini ise henüz seçmedi.

Paul Giammatti - "The Holdovers"

Dikkatini tekrar Chinwag isimli podcast'ine vermek istediğini açıklayan Giammatti'nin de yer alacağı bir sonraki yapım henüz belli değil.

Lily Gladstone - "Killers of the Flower Moon"

Nisan ayında izleyiciyle buluşacak olan Hulu'nun suç temalı dizisi Under the Bridge'de Riley Keough ile birlikte yer alan Gladstone, bu yılın sonlarında Apple TV+'ta gösterime girecek olan Erica Trembley'nin Fancy Lance filminde de yer alıyor. Gladstone ayrıca 2022 yapımı The Unknown Country adlı projenin devam filmi Jazzy'nin de kadrosunda.

Ryan Gosling - "Barbie"

David Lietch'in The Fall Guy adlı aksiyon filminde Emily Blunt'la birlikte rol alacak olan Gosling'in, ondan sonraki projesi ise henüz bilinmiyor.

Sandra Hüller - "Anatomy of a Fall"

Hüller, Markus Schleinzer'in otuz yıl savaşlarına odaklanan dönem draması ve yakında çekimlerine başlanacak olan Rose'un başrolünde.

Carey Mulligan - "Maestro"

Üç Oscar adaylığı bulunan oyuncu en son 1 Mart'ta Netflix'te yayınlanan Spaceman'da Adam Sandler ile birlikte rol almış, geçtiğimiz yıl ise James Griffiths'in komedi filmi One for the Money için Galler'de çekimlere katılmıştı. Mulligan'ın gelecek projeleri henüz bilinmiyor.

Cillian Murphy - "Oppenheimer"

Şubat ayında Berlin Film Festivali'nde izleyiciyle buluşan Tim Mielants'ın tarihi draması Small Things Like These'de yer alan Murphy'nin bir sonraki projesi, çekimlerine Eylül ayında başlanacak olan Steven Knight imzalı Peaky Blinders filmi.

Da'Vine Joy Randolph - "The Holdovers"

Geçen yıl Rebel Wilson ile Bride Hard filminde yer alan oyuncu, bir sonraki projesinde Kerry Washinton'la birlikte Shadow Force filminde rol alacak.

Mark Ruffalo - "Poor Things"

Dört Oscar adaylığı bulunan Ruffalo, Parasite yönetmeni Bong Joon Ho'nun 2025'te vizyona girecek olan Mickey 17 filminde Robert Pattinson ile başrol oynuyor. Ruffalo ayrıca Hal & Harper dizisinde de yer alacak.

Emma Stone - "Poor Things"

İki Oscar ödüllü oyuncu yeni projesinde daha önce The Favourite ve Poor Things'de birlikte çalıştığı yönetmen Yorgos Lanthimos ile bir kez daha bir araya gelecek. Kinds of Kindness adlı antoloji filminin kadrosunda ayrıca Jesse Plemons, Willem Dafoe ve Margaret Qualley bulunuyor.

Jeffrey Wright - "American Fiction"

Wright ise Matt Reeves'in 2025 yılında vizyona girecek olan The Batman serisinin devam filminde Komiser James Gordon rolüne geri dönecek.

96. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu
Dün akşam gerçekleştirilen 96. Oscar Ödül Töreni’nde geceye 7 ödül ile damga vuran yapım ‘Oppenheimer’ olurken onu 4 ödül ile ‘Poor Things’ takip etti.

Kaynak: The Hollywood Reporter


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş