Yeni yılın ilk günüyle, Disney'in yıllardır fikri mülkiyetini elinde bulundurduğu Mickey Mouse karakteri kamu malı haline geldi.

Steamboat Willie (1928)

İlk kez 1928 yılında bir kısa film olarak yayınlanan Steamboat Willie'de yer alan ilk Mickey versiyonunu ilgilendiren bu durumla birlikte, Mickey Mouse artık isteyen film yapımcıları tarafından filmlerde kullanılabilecek. Mickey'nin daha modern versiyonları ise Disney'in hala elinde bulundurduğu telif haklarıyla korunmaya devam edecek.

Bu durumu hemen fırsata çeviren bir film yapımcısı ise Mickey Mouse temalı bir slasher korku filmini çoktan çekmiş bile... Ve 1 Ocak'ta, yani Steamboat Willie Mickey Mouse'un kamu malı haline geldiği gün, işte bu filmden bir fragman, korku severlerle paylaşıldı.

Mickey's Mouse Trap isimli bu film, bir arcade salonunda kapana kısılan bir grup arkadaşın "Mickey Mouse" maskeli bir katil tarafından terörize edilmesini konu alıyor. Jamie Bailey tarafından yönetilen ve kurgulanan filmin senaryosu ise Simon Phillips'e ait.

Filmin çıkış tarihi henüz bilinmese de yapımcılar filmin mart ayına yetişmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl da bir diğer ünlü çizgi film kahramanı Winnie the Pooh kamu malı haline gelmiş ve yine bu durumu fırsata çeviren bir başka film yapımcısı, benzer şekilde Winnie'yi bir slasher filmi karakterine dönüştürmüştü.

Winnie the Pooh, Bu Kez Bal Değil “Kan” İçin Geliyor
Ormanda yaşayan sevimli kahramanlarımız Winnie the Pooh ve Piglet, bu kez slasher türü bir korku filmiyle 17 Şubat’ta sinemalarda olacak.

Kaynak: Deadline

Paylaş