Oyuncu ve yazarların 2023 yılındaki hak arayışları, bazı filmlerin yapım ve gösterim tarihini ertelemiş olsa da sinemaseverler önümüzdeki yılda da birçok filme kavuşacak. Deadpool 3, Venom 3 ve Joker: Folie à Deux gibi merakla beklenen süper ve anti kahraman filmlerinden; Bob Marley ve Amy Winehouse gibi efsane şarkıcıların hayatlarına odaklanan biyografik filmlere kadar pek çok seçenek bizleri bekliyor olacak.

Bu liste, filmlerin vizyona giriş tarihlerine göre sıralanmıştır.

1- Mean Girls (12 Ocak)

Kadrosunda; Angourice Rice, Renée Rapp ve Christopher Briney'in yer aldığı film, 2004 çıkışlı ikonik Mean Girls'ün bir yeniden yapımı olarak düşünülse de 2018 yılında düzenlenen Broadway müzikalinin bir uyarlaması.

Bir kez daha Tina Fey tarafından kaleme alınan film, liseye yeni başlayan Cady'nin, ortamın kraliçe arısı olarak bilinen Regina George'un eski erkek arkadaşı Aaron'a âşık olduktan sonra başına gelenleri konu edinecek. Regina ve tayfasının gazabına uğramayı hiç de planlamayan Cady, bu güçlü ekibi kendi yöntemleriyle alt etmeye çalışacak.

2- Argylle (2 Şubat)

Yönetmen Matthew Vaughn'un ciddiyetten uzak aksiyon-komedi filmi Argylle, hafıza kaybı yaşayan usta bir casusu konu ediniyor ve kadrosunda Henry Cavill, Dua Lipa, John Cena, Ariana DeBose ve Samuel L. Jackson gibi yıldız isimler bulunduruyor.

3- Madame Web (14 Şubat)

Marvel ve Sony'nin Spider-Man evreni için hazırladığı bir yapım olan Madame Web, çizgi romanlarda örümcek adamın mentorlarından biri olarak bilinen ve geleceği görme yetisi sahibi olan sağlık görevlisi Cassandra Webb'in hikâyesine odaklanacak. Geçmişte geçecek olan filmin başrollerinde; Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Meleste O'Connor ve Isabela Merced yer alıyor.

4- Bob Marley: One Love (14 Şubat)

Madame Web'den sonra, Sevgililer Günü'nde vizyona girecek olan bir diğer film ise Bob Marley'in hayatına odaklanacak olan Bob Marley: One Love. Kingsley Ben-Adir'in başrolünde yer aldığı film, Marley'in kariyerinin başlangıcından, 1976'da evine düzenlenen silahlı saldırıya ve 1981 yılında henüz 36 yaşındayken hayatını kaybedişine kadar olan dönemi kapsayacak.

5- Dune: Part II (1 Mart)

Ailesini yok edenlere karşı intikam almak isteyen genç Paul Atreides'in husumetlileriyle olan büyük savaşına odaklanacak olan Dune: Part II'nin kadrosunda Timothée Chalamet'ye; Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Florence Pugh ve Austin Butler gibi efsane isimler eşlik ediyor.

6- Kung Fu Panda 4 (4 Mart)

DreamWorks'ün sevilen animasyon serisinin dördüncü filmi olan Kung Fu Panda 4, Po'nun, Vadi'nin ruhani lideri olmaya çabalamasını konu edinecek. Ancak Po, onu yok etmeye çalışan, şekil değiştiren Bukalemun tarafından engellenmeye çalışılacak.

Jack Black ve Dustin Hoffman'ın seslendirme kadrosunda yer aldığı filmde, serinin bu halkasında Viola Davis eşlik edecek.

7- Ghostbusters: Frozen Empire (29 Mart)

2021 yapımı Ghostbusters: Afterlife'ın devamı olan film, Spengler ailesinin Oklahoma'dan ayrılıp New York'a gitmesini ve 1984 tarihli orijinal Ghostbusters filminde yaşanan olaylara bağlanmasını konu ediniyor. Burada orijinal Hayalet Avcıları ile tanışan yeni ekip, kötü niyetli bir gücü hep beraber yakalamaya çalışacak.

8- Mickey 17 (29 Mart)

2019 yapımı Parazit filminin yönetmeni Bong Joon-Ho'nun yeni bilim-kurgu ve gerilim filminde, Robert Pattinson bir uzay gezginini canlandırıyor. Tek kullanımlık bir çalışan olarak tanımlanan Mickey, Nilfheim buz dünyasını kolonileştirmek için ölümcül bir göreve gönderilir.

Kadroda Pattinson’a; Mark Ruffalo, Steven Yeun ve Toni Collette eşlik edecek.

9- Godzilla x Kong: The New Empire (12 Nisan)

Godzilla ve King Kong'un rakip değil, birer müttefik olduğu film, iki ikonik karakterin korkunç bir tehditle yüzleşmek için bir araya gelişini konu alacak. Filmin kadrosunda ise Millie Bobby Brown, Kaylee Hottle, Rebecca Hall ve Brian Tyree Henry yer alacak.

10- Civil War (26 Nisan)

Ex Machina'dan bildiğimiz Alex Garland'ın yazıp yönettiği Civil War, ABD hükümetinin, kendi içerisinde bir bölünme ile ortaya çıkan ve Batı Kuvvetleri olarak adlandırılan Teksas ve Kaliforniyalı bir ordu ile karşı karşıya geldiği bir aksiyon-kıyamet filmi. Kristen Dunst, Jesse Plemons ve Cailee Spaeny başrollerde.

11- Challengers (26 Nisan)

Luca Guadignino'nun yönettiği, başrollerinde Zendaya, Mike Faist ve Josh O'Conner'ın bulunduğu Challengers, tenis oyuncusu ve koç olan Tashi'nin hikâyesine odaklanıyor. Kocası Art'ı vasat bir oyuncudan, dünyaca ünlü bir şampiyona dönüştürmeye çabalayan Tashi, onu en son yenilgilerinden kurtarmak için profesyonel bir turnuvanın "challanger" etkinliğinde yer almasını sağlıyor. Eski en yakın arkadaşının da bulunduğu bu etkinlik, tırmanan gerilimin iyice artmasına neden oluyor.

12- The Fall Guy (3 Mayıs)

Ryan Gosling'in, aksiyon filmlerinin aranan dublörü Colt Seavers olarak karşımıza çıkacağı bu filmde, Emily Blunt ise onun yönetmen ve eski kız arkadaşı Jody Moreno olarak yer alıyor. Jody'nin yönettiği bir filmde görev alan Colt'a, filmin başrolü ortadan kaybolunca çok büyük bir iş düşüyor ve macera başlıyor.

13- Back to Black (10 Mayıs)

Ani ölümü ve trajik hayatıyla tüm dünyayı üzen Amy Winehouse'un öyküsünün anlatıldığı biyografik filmde, Winehouse'u Marisa Abela canlandıracak. Jack O'Connell ve Leslie Manville'ın başrollerini paylaştığı film, şarkıcının şöhret basamaklarını tırmandığı albümü "Back to Black"in meydana gelme sürecini ele alacak.

14- IF (17 Mayıs)

John Krasinski'nin yazıp yönettiği komedi filmi IF'in kadrosunda; Ryan Reynolds, Phoebe Waller-Bridge, Vince Vaughn, Emily Blunt ve Steve Carell gibi efsane isimler yer alıyor.

15- Furiosa: A Mad Max Saga (24 Mayıs)

George Miller'ın Mad Max serisi, Anya Taylor-Joy'un, Charlize Theron'un İmparatoriçe'sinin genç halini canlandırdığı film ile devam ediyor. Furiosa, Savaş Lordu Dementus liderliğindeki motorcu sürüsünün içerisine atılır ve eve dönüş yolunu bulması gerekir. Filmde Anya Taylor-Joy'a; Nathan Jones, Tom Burke ve Chris Hemsworth eşlik edecek.

16- Garfield (24 Mayıs)

Chris Pratt ve Samuel Jackson, Bill Murray'nin başrolünde yer aldığı 2004 yapımı Garfield: The Movie ve 2006 yapımı devam filmi Garfield: A Tale of Two Kitties'in ardından, serinin en yeni filminde seslendirmenliği üstlenen isimler. Pratt, yakından tanıdığımız inatçı turuncu kediyi canlandırırken, Jackson yepyeni bir karaktere, Garfield'ın babası Vic'e hayat verecek.

17- Kingdom of the Planet of the Apes (24 Mayıs)

Sezar'ın ölümünü konu edinen War for the Planet of the Apes'ten sonra serinin yeni halkası olan film, maymunların artık baskın bir tür olduğu birkaç nesil sonrasını konu edinecek. Yeni bir imparatorluk kurmayı hedefleyen zalim bir maymuna karşı genç bir maymun, hem maymunlar hem de insanlar için geleceği belirleyecek kararlarla boğuşmak zorunda kalıyor.

Kadro; Owen Teague, Kevin Durand, Freya Allan ve William H. Macy gibi isimlerden oluşuyor.

18- Ballerina (7 Haziran)

Ana de Armas'ın Ruska Roma geleneklerine göre eğitilmiş bir suikastçıya hayat vereceği John Wick'in yan hikâyesi Ballerina, yeni yılın en çok beklenen bir diğer yapımı.

Ana de Armas'ın yanında; Anjelica Huston, Gabriel Byrne, Lance Reddick ve Norman Reedus gibi isimlerin yer alacağı filmde Keanu Reeves ise bir kez daha John Wick olarak karşımıza çıkacak.

19- Bad Boys 4 (14 Haziran)

Sevilen aksiyon serisinin dördüncü filminde, Will Smith ve Martin Lawrence efsane karakterlerine geri dönüyor. Kadroda bu ikiliye Lax Elle, Ryan Castle ve Vanessa Hudgens eşlik edecek.

20- Inside Out 2 (14 Haziran) 

Artık ergenlik çağında olan ve karmaşık duygularla boğuşan Riley'nin; "Sevinç", "korku", "üzüntü", "öfke" ve "iğrenmeye"sine bu filmde Maya Hawke'ın "kaygı"sı ekleniyor. Disney'in en sevilen filmlerinden biri olan Inside Out'un devam hikâyesinde; Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale ve Liza Lapira gibi isimler yer alıyor.

21- The Bikeriders (21 Haziran)

Danny Lyon'ın fotoğraf kitabından esinlenilen Jeff Nichols filmi The Bikeriders, 1960'larda Vandals adlı bir motosiklet kulübünün giderek çamur içerisine batan hikâyesini konu ediniyor. Austin Butler ve Jodie Comer, Vandallar arasındaki evli bir çifti canlandırırken, Tom Hardy, motor çetesinin lideri olarak karşımıza çıkacak.

22- A Quiet Place: Day 1 (28 Haziran)

John Krasinski ve Emily Blunt'ın başrolünde yer aldığı gerilim serisinin geçmişe odaklanan filmi, bu sefer insanların av peşindeki yaratıklardan saklanmak için sessiz kalmak zorunda kaldıkları kıyamet sonrası dünyanın ilk günlerine odaklanacak.

Kadroda Emily Blunt'a; Millicent Simmonds, Djimon Hounsou, Lupita Nyong’o ve Joseph Quinn eşlik edecek.

23- Horizon: An American Saga (28 Haziran ve 16 Ağustos)

Yapımcılığı, ortak yazarlığı ve yönetmenliğini Kevin Costner'ın üstlendiği Horizon: An American Saga, Batı Amerika'nın İç Savaş öncesi ve sonrası dönemindeki genişlemesini konu edinen bir Western filmi. İlki haziran, ikincisi ise ağustos ayında olmak üzere iki bölüm halinde yayınlanacak olan filmin kadrosunda; Michael Rooker, Sam Worthington, Jamie Campbell Bower, Giovanni Ribisi ve Kevin Costner gibi isimler yer alacak.

24- Despicable Me 4 (3 Temmuz)

İlk iki Despicable Me filminin yönetmeni Chris Renaud'un koltuğuna geri döndüğü ve hakkında henüz bilgi paylaşılmayan serinin dördüncü filminin seslendirme kadrosunda; Steve Carell, Kristen Wiig, Pierre Coffin, Miranda Cosgrove ve Steve Coogan gibi isimler bulunuyor.

25- Twisters (19 Temmuz)

Helen Hunt, Bill Paxton, Cary Elwes ve Philip Seymour Hoffman'ın, dünyanın en güçlü kasırgasını engellemeye çalışan bilim insanlarını canlandırdığı 1996 yapımı Twister filminin bir devamı olan filmin detayları Universal Stüdyoları tarafından gizli tutuluyor. Sadece orijinal filmin "yeni bir bölümü" olarak tanımlanan Twisters'ın kadrosunda; Glen Powell, Kiernan Shipka, Katie M. O'Brian, David Corenswet ve Daisy Edgar-Jones gibi isimler bulunuyor ve yönetmenliğini Lee Isaac Chung üstleniyor.

26- Deadpool 3 (26 Temmuz)

Hugh Jackman'ı yıllar sonra Wolverine karakterine geri döndürecek ve Deadpool ile bir araya getirecek olan Deadpool 3, Fandango'nun yıllık anketinde 2024'ün en çok beklenen filmi seçildi. Fox'u satın aldıktan sonra Walt Disney Studios'un yapımcılığını üstleneceği ilk Deadpool projesi olma özelliği taşıyan filmin kadrosunda, Ryan Reynolds ve Hugh Jackman dışında birçok sürpriz bekleniyor.

27- Borderlands (9 Ağustos)

Eli Roth'un yöneteceği ünlü video oyunu uyarlaması Borderlands'in kadrosunda; Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black, Bobby Lee, Jamie Lee Curtis, Ariana Greenblatt ve Edgar Ramirez yer alıyor. Bilim kurgu komedisi olan film, ana gezegeni Pandora'ya dönen Lilith isimli gizemli bir kanun kaçağını konu ediniyor.

28- Kraven the Hunter (30 Ağustos)

Marvel ve Sony iş birliğindeki bir diğer Spider-Man projesi olan Kraven the Hunter, dünyanın en vahşi ve tehlikeli avcısı olduğunu kanıtlamaya çalışan Sergei Kravinoff'un hikayesine odaklanıyor. Kraven olarak karşımıza çıkacak Aaron Taylor-Johnson'a; Ariana DeBose, Christopher Abbott ve Russel Crowe şekil edecek.

29- Beetlejuice 2 (6 Eylül)

1987 yapımı kült klasik Beetlejuice'un devam hikâyesinde Michael Keaton ana karakter olarak geri dönerken; Winona Ryder, Catherine O'Hara, Justin Theroux, Monica Bellucci ve Jenna Ortega gibi yıldızlar da filmin kadrosunda yer alan isimler arasında.

30- Transformers One (13 Eylül)

Yönetmen Josh Cooley imzalı olan, Autobot'lar ve Decepticon'ların geldiği gezegen Cybertron'da gelişen başlangıç hikâyesinin anlatıldığı filmde; Chris Hemsworth Optimus Prime'ı, Brian Tyree Henry ise Megatron'u seslendirecek. Hemsworth ve Henry'nin yanında kadroda bulunan diğer isimler; Scarlett Johansson, Keegan-Michael Key, Jon Hamm ve Laurence Fishbourne.

31- Saw XI (27 Eylül)

Hayatta kalabilmek için tüm şartları zorlayan ve ne kadar ileri gidebileceklerini test etmek için kurbanlarını bir dizi sadist oyuna sokan seri katil Jigsaw'un oyunlarının anlatıldığı korku serisi, on birinci filmiyle izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor ve John Kramer rolüyle Tobin Bell, yine efsane karakterine geri dönüyor.

32- Joker: Folie à Deux (4 Ekim)

Todd Philips'in Joker filminin devamı Folie à Deux'da, Joaquin Phoenix'in Joker'ine, Lady Gaga'nın Harley Quinn'i eşlik edecek. Müzikal gerilim olarak konumlandırılan film, başarısız bir komedyenden suçluya dönüşen Arthur Fleck'in karmaşık hayatına odaklanmaya devam edecek.

Phoenix ve Gaga'ya; Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener ve Harry Lawtey eşlik ediyor.

33- Smile 2 (18 Ekim)

İlk filmin başarısının ardından, "Smile dünyasında hala keşfedilecek pek çok ilginç şey olduğunu düşünüyorum, henüz çevirmediğim taşlar var" açıklamasını yapan yönetmen Parker Finn'in, 18 Ekim'de vizyona girecek merakla beklenen ikinci filminde, Naomi Scott ve Sosie Bacon'ın rollerine geri döneceklerini açıkladı.

34 - Terrifier 3 (25 Ekim)

Palyaço Art, Terrifier adlı korku-komedi serisinin tatil temalı bu filminde de geri dönüyor. David Howard Horton, tüyler ürpertici palyaçoyu canlandırırken, önceki iki filmde de yer alan Samantha Scaffidi, Victoria Heyes olarak geri dönüyor.

35- Venom 3 (8 Kasım)

Sony ve Marvel'ın bir diğer Spider-Man ürünü olan Venom serisinin üçüncü filminde Tom Hardy, Eddie Brock/Venom karakterine geri dönüyor. İlk iki filmin yazarlığı ve yapımcılığını üstlenen Kelly Marcel, bu sefer filmin yönetmen koltuğunda oturacak.

Hardy'nin yanında, kadroda olduğu şimdilik bilinen diğer isimler, Stephen Graham ve Michelle Williams.

36- Gladyatör 2 (22 Kasım)

"En İyi Film" Oscar'ı ödüllü Gladyatör'ün yönetmeni Ridley Scott, devam filmini yönetmek üzere geri dönüyor.

Film, ilk filmin düşmanı, Joaquin Phoenix'in canlandırdığı Commodus karakterinin yeğeni Lucius Verus II'nin etrafında dönecek. Paul Mescal'in başrolünü üstleneceği Gladyatör 2'nin kadrosunda; Joseph Quinn, Connie Nielsen, Pedro Pascal ve Denzel Washington gibi oyuncular yer alıyor.

37- Wicked: Part 1 (27 Kasım)

Sevilen Broadway müzikali Wicked'ın film uyarlamasının ilk kısmı, kasım ayında vizyona girecek. Cynthia Erivo Elphaba, Ariana Grande, Ethan Slater ve Jonathan Bailey gibi isimlerin yer aldığı filmin müziklerini üstlenen isim Stephen Schwartz ve yönetmeni ise Jon M. Chu.

38- Karate Kid (13 Aralık)

Birbirinden apayrı Karate Kid filmlerinin yıldızları Jackie Chan ile Ralph Macchio, serinin en son filminde bir araya gelecek. Macchio, 1984'te başlayan orijinal üçlemenin yıldızı Daniel LaRusso olarak geri dönerken, Chan ise 2010 yapımı Jaden Smith ile oynadığı filmde canlandırdığı Bay Han rolüyle tekrar izleyici karşısına çıkacak.

39- Mufasa: The Lion King (20 Aralık)

İkonik Aslan Kral hikâyesinin en önemli karakterlerinden biri olan kötü adam Mufasa'ya odaklanacak bu filmde, kardeşi Scar ile olan ilişkisine mercek tutulacak. Aaron Pierre ve Kelvin Harrison Jr. ise Mufasa ve Scar'ın seslendirmenliğini üstlenen isimler.

40- Sonic the Hedgehog 3 (20 Aralık)

Başarılı video oyununun beyaz perde uyarlaması Sonic the Hedgehog, serinin üçüncü filminde macerasına kaldığı yerden devam ediyor. Ben Schwartz'ın Sonic rolünü tekrar üstleneceği filmde, karakterin beyaz perdede henüz keşfedilmemiş yönlerinin ortaya çıkartılması bekleniyor.

41- Nosferatu (25 Aralık)

It serisindeki başarılı Pennywise performansıyla tanınan Bill Skarsgård'ın başrolünde yer aldığı Nosferatu, Robert Eggers'in vampir hikâyesindeki korkunç bir canavara odaklanıyor. Orijinal 1922 yapımı filmin yeniden yapımı Nosferatu'da; Lily Rose-Depp, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin ve Willem Dafoe gibi isimler yer alıyor.

42- Spider-Man: Beyond the Spider-Verse (belirsiz tarih)

Miles Morales'in üç film olarak planlanan hikâyesini sonlandıracak olan Beyond the Spider-Verse'ün düşünülenden çok daha erken vizyona gireceği belirtiliyor. Miles'ın, diğer bir gerçeklikte sıkışıp kalarak başına gelen büyük problemlerden kurtulmaya çalışmasını konu edinecek olan filmde, genç adamı seslendiren isim yine Shameik Moore olurken, yönetmen koltuğunda; Joaquin Dos Santos, Kemp Powers ve Justin K. Thompson oturuyor olacak.

Kaynak: Variety


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş