2023 yılı; The Last of Us, Gen V, Succession, The Crown gibi geniş kitleler tarafından severek takip edilen dizilerin yayınlandığı, fakat aynı zamanda televizyon ve sinema dünyasının arka planında yer alan emekçilerin haklarını aramak adına başlattıkları grevlerle büyük mücadelelerin de yaşandığı bir yıldı denilebilir.

2024 ise; The Bear veya Bridgerton gibi sevilen dizilerin yeni sezonlarıyla, Echo veya Avatar: The Last Airbender gibi yepyeni dizilerin prömiyerleriyle ve Umbrella Academy gibi sevdiğimiz dizilerin ekrana vedalarıyla, şimdiden televizyon için harika bir yıl olacak gibi görünüyor.

True Detective: Night Country

Jodie Foster'ı uzun yıllar sonra ekranlara döndüren True Detective, dizinin dördüncü ve son sezonuyla, hikâyeyi bu kez bir kadın dedektifin bakış açısıyla anlatmaya hazırlanıyor. Beş yıl aranın ardından yayınlanacak olan sezon, daha önceki hikâyelerin sıcak ve terli temasından oldukça uzakta, Alaska'da konumlanıyor. Jodie Foster'a eşlik edecek diğer dedektifi Kali Reis'in canlandıracağı True Detective: Night Country, 14 Ocak'ta HBO'da başlayacak.

Masters of the Air

Hitler'in ordusuna karşı hava muharebe görevlerinde hayatlarını riske atan genç pilotlar arasındaki karmaşık kardeşlik öyküsünü işleyecek olan, 2012'den bu yana geliştirme aşamasında olan ve planlamadan resmi olarak neredeyse dokuz yıl sonra çekimlerin başlandığı mini dizinin, HBO'nun en sevilen yapımlarından Band of Brothers ve The Pacific'e eşlik eden bir hikâye olması bekleniyor.

Austin Butler, Ncuti GatwaBarry KeoghanCallum Turner'ın başrollerinde yer aldığı dizi, 26 Ocak'ta Apple TV+'ta başlayacak. 

Mr. & Mrs. Smith

John ve Jane Smith olarak bilinen iki yalnız yabancının, gizemli bir casus teşkilatı tarafından evli bir çift olarak riskli bir görevde bir araya getirilmelerini konu edinen dizi, sekiz bölüm sürecek olan ilk sezonunda, ikilinin birbirini tanıma evrelerine odaklanacak. Görevlerini tamamlamak ve hayatta kalmak için birbirlerine güvenmek zorunda kalan ikili, zamanla değişen hisleri dolayısıyla da işleri daha da karmaşık bir hale getirecek.

Donald Glover ve Maya Erskine'in başrollerini paylaştığı Mr. & Mrs. Smith, 2 Şubat'ta Prime Video'da yayınlanacak.

Abbott Elementary 

Yaratıcıları arasında, başroldeki Janine Teagues karakterine hayat veren Quinta Brunson'ın yer aldığı Abbott Elementary, 3. sezonuyla geri dönüyor.

Kendine has karakterleri ve zekice düşünülmüş şakalarıyla dikkat çeken Emmy ödüllü iş yeri komedisi, durum komedisi çıtasını iyice yükselterek kısa sürede en sevilen sitcomlar arasında kendisine güzel bir yer edindi. Klasik okul hikayelerinde öğrencilere odaklanan olaylardan sıyrılıp, öğretmenler arasındaki ilginç olaylara ve öğretmenler odasındaki eğlenceli anlara odaklanan ABC dizisinin yeni sezonu, 7 Şubat'ta başlayacak.

Avatar: The Last Airbender

Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko'nun efsane Nickelodeon dizisi Avatar: The Last Airbender'dan uyarlanan Netflix dizisi, açık ara 2024'ün en çok beklenen yapımlarından.

Dört büyük elementte ustalaşmak, Ateş Ulusu'nun başlattığı savaşı engellemek ve tüm dünyayı büyük yıkımdan kurtarmak gibi oldukça büyük görevleri olan Aang'in, arkadaşlarıyla birlikte çıktığı zorlu yolculuğa odaklanacak olan Avatar: The Last Airbender, 22 Şubat'ta Netflix'te yayınlanacak.

The Walking Dead: The Ones Who Live

2010 yılında başlayıp ve 2022'de sonlanan The Walking Dead yolculuğu, yan hikâyeleriyle birlikte macerasına kaldığı yerden devam ediyor.

11 sezon süren serüven, gecikmiş finaline ve tekrara binen olaylarına rağmen; Fear the Walking Dead, The Walking Dead: The Dead City ve The Walking Dead: Daryl Dixon gibi farklı ana karakterlere odaklanan yapımlarıyla izleyicilerine keyifli dakikalar sunmaya devam ediyor.

The Walking Dead ile bir zaman sonra yollarını ayıran Rick Grimes ve Michonne'un kendi hikâyelerinin anlatılacak olduğu The Walking Dead: The Ones Who Live ise, bu yeni yapımlar arasında en çok beklenilenlerden birisi.

Uzun zamandır merak edilen dizi, 25 Şubat'ta AMC'de başlayacak.

Fallout

The Witcher, Halo ve The Last of Us gibi dizilerin seyirciyle buluşmasının ardından, video oyunlarının başarılı bir şekilde televizyona uyarlanabiliyor oluşu konusunda harika bir fırsat ortaya çıktı. Ancak bu oyunların hiçbirisi, 1997 çıkışlı Fallout kadar geniş kapsamlı ve iddialı değil.

Fallout, kıyamet sonrası bir dünyada hayatta kalanların, barınaklarından ayrılıp kendilerini Wasteland olarak adlandırılan çorak topraklarda bulmasını ve burada yaşam mücadelesi vermelerini konu ediniyor.

Westworld'ün yaratıcısı Jonathan Nolan'ın da yönetmen kadrosunda bulunduğu dizi, 12 Nisan'da Prime Video'da başlayacak.

Bridgerton

Netflix'in gelmiş geçmiş en çok izlenen dizilerinden biri olan Bridgerton, 3. sezonuyla geri dönüyor.

Julia Quinn tarafından yazılan sekiz kitaptan uyarlanan dizi, dul anne Violet ve onun sekiz çocuğundan oluşan Bridgerton ailesini konu alıyor.

İlk sezonda ailenin en büyük kızı Daphne'nin eş arayışını ve Hastings Dükü Simon Basset ile beklenmedik aşklarını konu edinen dizi, ikinci sezonda serinin ikinci kitabına odaklandı ve ailenin büyük abisi Anthony'nin hikâyesini anlattı.

İlki 16 Mayıs ve ikincisi 13 Haziran'da olmak üzere, iki parça halinde yayınlanacak üçüncü sezon ise, Penelope ve Colin Bridgerton'a odaklanacak.

Echo

Marvel'ın merakla beklenen bir diğer yapımı Echo, 2024'ün ilk aylarında bizlerle olacak. İlk kez Hawkeye dizisiyle tanıtılan karakter, işitme ve konuşma yetisi olmayan Maya Lopez'in hikâyesine odaklanacak.

Alaqua Cox'un başrolünde yer aldığı dizide, Vincent D'Onofrio ve Charlie Cox gibi Daredevil yıldızları da yer alıyor olacak. Merakla beklenen dizi, 9 Ocak'ta Disney+'ta başlıyor.

Andor

Star Wars evreninin en başarılı dizilerinden biri olan Andor'un yeni sezonu için henüz belirli bir çıkış tarihi bulunmuyor. Ancak Star Wars Celebration etkinliği bünyesine gerçekleşen Lucasfilm Studio panelinde sahneye çıkan yapımcı Tony Gilroy, ikinci sezon çekimlerinin ağustos ayında bitmesinin ve bir yıl sonra, 2024'ün ağustos ayında dizinin yayında olmasının planlandığını açıkladı.

Hikâyeyi Rogue One'a bağlayacak olan yeni sezon, Disney+'ta yayınlanacak.

Kobra Kai

Netflix'in sevilen dizisi Kobra Kai, altıncı ve son sezonuyla izleyicilerine veda etmeye hazırlanıyor.

Ralph Macchio ve William Zabka gibi isimlerin eski karakterlerine geri döndüğü, Xolo Mariduena, Tanner Buchanan, Mary Mouser, Jacob Bertrand'ın da kadrosunda bulunduğu dizinin, finalinin ucu açık bir şekilde yapılması ve Sony'nin yeni Karete Kid filmine bağlanması bekleniyor.

Ralph Macchio ve Jackie Chan'i bir araya getirecek olan yeni Karete Kid filmi de 2024 yılında yayınlanacak olan yapımlar arasında.

Daredevil: Born Again

Daredevil (2015)'ın yeniden yapımı olarak nitelendirilen Born Again, gündüzleri avukat, geceleri ise süper kahraman olan Matt Murdock'ın karanlık hikâyesine odaklanacak.

2018'de iptal edilen Netflix dizisi Daredevil'ın ardından, Spider-Man: No Way Home, She-Hulk ve Echo dizilerinde karşımıza çıkan karakter, Disney+'ta yayınlanacak olan diziyle yepyeni bir başlangıç yapacak.

Henüz belli bir tarih olmasa da Daredevil: Born Again de bu yıl yayınlanması planlanan diziler arasında.

The Handmaid's Tale

Margaret Atwood'un Damızlık Kızın Öyküsü kitabından uyarlanan distopik dizi, önceki sezonlarında Elizabeth Moss, Yvonne Strahovski ve Joseph Fiennes'ın inanılmaz performanslarıyla izleyenlere beklenmedik bir deneyim yaşatmıştı.

Dram, bilim-kurgu ve gerilim olarak sınıflandırılan başarılı dizinin altıncı sezonu, 2023 yılının sonlarında yayınlanması planlanıyordu ancak The Handmaid's Tale, grevlerden büyük ölçüde etkilenen yapımlardan biri olduğu için, henüz tam anlamıyla belli olmayan yayın tarihi, 2024 yılına kaydı.

House of the Dragon

George R. R. Martin'in efsane kitap serisinden uyarlanan bir diğer dizi House of the Dragon, yayınlanan ilk sezonuyla HBO'nun en çok izlenen dizileri arasında yer edinmeyi başarmıştı.

Game of Thrones'un 300 yıl öncesinde geçen hikâye, Targaryen Hanesi'nin iç savaşına odaklanıyor. Sezon finalinde; siyahlar ve yeşiller olarak adlandırılan iki grup arasındaki çizginin iyice belirginleşmesine neden olan büyük olay ardından, geri dönüşü olmayan bir noktada kalan House of the Dragon, şüphesiz ki bu yılın en çok beklenen yapımlarından biri.

Merakla beklenen dizi, 2024 yılının henüz belli olmayan bir tarihinde yayında olacak.

Orphan Black: Echoes

Ünlü bilim-kurgu dizisi Orphan Black, evrenini yeni yan dizisi Echoes ile genişletmeye başlıyor.

Kendisine çok benzeyen birinin intiharına şahitlik eden Sarah Manning'in, o kişinin yerine geçmesini konu edinen dizi, beş sezon süren hikâyesiyle izleyicinin dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Orphan Black: Echoes ise, orijinal diziden yıllar sonrasında, 2052 yılında geçecek. Krysten Ritter'ın Lucy karakterini canlandıracağı dizi, bir klonlama işleminin ardından gözlerini açan kafası karışık karaktere ve çevresinde yaşanan ilginç olaylara odaklanacak.

Sarah'nın kızı Kira aracılığıyla da orijinal diziyle bağ kıracak olan Orphan Black: Echoes, 2024'te yayınlanacak olması dışında, tam yayın tarihi belli olmayan bir diğer dizi.

Outlander

Sevilen dizi Outlander'ın yedinci sezonunun ilk kısmı geçtiğimiz yıl yayınlanmıştı. Kendilerini savaşın ortasında bulan Claire ve Jamie, başlarının sürekli belaya girdiği bir dizi olayla karşılaştı. Çok sayıda ölümün yaşandığı ilk kısım, Brianna ve kocası Roger'ın 20. yüzyıla yaptıkları zamanda yolculukla sonlanmıştı.

Tam olarak belirli bir yayın tarihi bulunmayan Outlander'ın 7. sezon 2. kısmı da 2024'te kavuşacağımız dizilerden bir diğeri.

The Umbrella Academy

Hargreeves ailesi, The Umbrella Academy'nin dördüncü ve son sezonu ile geri dönüyor. Ben'in dahil olduğu kafa karıştırıcı hikâye ve Reginald Hargreeves'in büyük bir kitleyi etkisi altına alan hamlesinin ardından sona eren üçüncü sezon, oldukça heyecanlı bir noktada kalmıştı.

Elliot Page, David Casteneda, Tom Hopper, Emmy Raver-Lampman ve Robert Sheehan'ın kadrosunda bulunduğu The Umbrella Academy'nin son sezonu, 2024'ün yaz aylarında Netflix'te yayınlanacak.

The Penguin

Matt Reeves yönetmenliğinde, Robert Pattinson'ın 2022 yılında başrolünde yer aldığı The Batman filminin evreninde geçecek olan bir diğer yapım The Penguin de prömiyeri için gün sayan, 2024'ün en çok beklenen dizilerinden bir tanesi.

Colin Farrell'ın yine tanınmaz bir hale bürüneceği dizi, Gotham'ın yozlaşmış yeraltı dünyasını ele geçirmeye çabalayan Oswald Cobblepot'un hikâyesine odaklanacak.

You

Romantik ve fazlasıyla takıntılı aşık Joe Goldberg'ün saplantılı tavırlarını uluslararası boyutlara taşıyan You, beşinci sezonuyla izleyenleri yine şaşırtmaya hazırlanıyor.

Amerika ve Paris gibi farklı lokasyonların ardından, eylemlerini bu sefer İngiltere'de sürdürmeye başlayan Joe'nun hikâyesi, dördüncü sezonuyla beklenen rağbeti göremese de şok edici bir final ile kapanış yapmıştı.

Penn Badgley'nin başrolünde yer aldığı Netflix dizisi, 2024'ün yine belli olmayan bir tarihinde izleyicisiyle buluşacak.

X-Men '97

X-Men: The Animated Series, 90'lı yıllarda televizyonla büyüyen çocukların; Wolverine, Gambit, Rogue, Storm, Beast, Jean Grey, Xavier, Magneto ve Cyclops gibi süper kahramanlarla tanışmasına vesile olan bir animasyon serisiydi.

Cal Dodd (Wolverine), Lenore Zann (Rogue), George Buza (Beast), Catherine Disher (Jean Grey) gibi isimlerin rollerini tekrar seslendireceği X-Men '97, 90'lı yıllarda yayınlanmış olan serinin doğrudan devamı niteliğinde.

Henüz tarihi belirlenmemiş olsa da X-Men '97, 2024 yılında Disney+'ta yayında olacak.

The Bear

Geçtiğimiz yıl ikinci sezonu yayınlanan The Bear, mükemmel performansları ve neredeyse hiç düşmeyen temposu ile güncel olarak yayınlanmakta olan en başarılı dizilerden bir tanesi.

"Beef"in, "The Bear"a dönüştüğü, arkadaşlık, aile ve aşk ilişkilerinin daha da karmaşıklaştığı ikinci sezonun ardından The Bear, yeni sezonu bu yıl yayınlanması merakla beklenen bir diğer dizi.

FX ve Hulu ortaklığından doğan dizinin, 2024 yılında yayınlanacak olması dışında, şimdilik kesin çıkış tarihiyle ilgili bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak: Collider


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek isterseniz, kanalımı takip edebilirsiniz :)
Paylaş