Daha önce Jarhead, Brothers ve Source Code gibi çeşitli askeri temalı filmlerde oynamış Jake Gyllenhaal, bu türe başarılı yönetmen Guy Ritchie imzalı The Covenant filmiyle geri dönüyor. Türkiye'de 28 Nisan'da vizyona girecek aksiyon-gerilim türündeki filmin başrolünde Gyllenhaal'a Dar Salim eşlik edecek.

Filmde, oğlu Taliban tarafından öldürülmüş Afgan bir tercüman olan Ahmed (Dar Salim), öcünü almak için Amerikan ordusuna yardım etmektedir. Başarısız giden bir operasyon sırasında başına aldığı darbe sonucu tüm hafızasını kaybeden Çavuş Kinley'in (Jake Gyllenhaal) hatırladığı tek şey Ahmed'in kendisini o operasyondan sağ salim kurtarmasıdır. Sonrasında Amerika'ya dönen Kinley, Ahmed ve ailesinin tehlikede olduğu haberini alır. Bu konuda Amerikan ordusundan da bir yardım görmeyince iş başa düşer. Kinley, Ahmed ve ailesini kurtarıp can borcunu ödemek için Afganistan'a geri döner.

Sinema sektörünün iki başarılı ismi olan fakat henüz Oscar ile tanışamamış Guy Ritchie ve Jake Gyllenhaal'ı bir araya getirecek The Covenant, yine Oscarlık bir hikâye ya da performans sunmayacak olsa da izleyiciye bol aksiyon ve gerilimli iki saati vadeden bir film olacak.

Ritchie aynı zamanda türü ne olursa olsun filmlerine mizah unsurları katmasıyla da ünlü bir yönetmen. Fakat fragmana baktığımızda bu filmde öyle bir şey göremeyeceğiz gibi duruyor. Yani sonuna kadar savaş, aksiyon, gerilim ve tabii ki dram içeren bir film bizleri bekliyor olacak.

Paylaş