James Gunn ve Peter Safran'ın bundan yaklaşık 3 ay kadar önce DC Studios'un başına getirilmesiyle DC evreninde ciddi anlamda bir şeylerin değişeceği sinyallerini zaman zaman çıkan haberlerle alıyorduk. Göreve gelmelerinden bu yana DC'nin geleceği üzerine çok sıkı çalışan ikili, uzun vadeli yol haritalarının ilk kısmını açıkladılar.

Bu yol haritası dahilinde ilk adım olarak, şimdiye kadar filmler, diziler ve animasyonlarla çok dağınık bir şekilde karşımıza çıkan DC evreni, artık bir düzene oturtulacak. Gunn & Safran ikilisi ve kurdukları yazar ekibiyle birlikte, çıkacak her DC projesi merkezi ve birleşik bir zihnin ürünü olacak. Yani artık her yazar veya yönetmenin kendine göre yorumladığı bir evren olmayacak. Bu bahsedilen yapıyla ilgili sosyal medyada "Marvel 2.0" benzetmeleri yapılsa da Gunn'a göre çok daha farklı ve iyi bir şey bizleri bekliyor.

DC evreninde açılacak beyaz sayfanın üzerine yazılacak ilk bölümün adı "Gods and Monsters" (Tanrılar ve Canavarlar) olarak açıklandı. Bu kapsamda 2025-2027 yılları arasında 5 film ve 5 diziden oluşan toplamda 10 projenin seyirciyle buluşması planlandı. Bu projelerde özellikle DC'nin az bilinen karakterleri ile Superman, Batman ve Wonder Woman gibi herkesçe bilinen "elmas" seviye DC kahramanları bir araya getirilerek uzun vadede yeni "elmaslar" yaratılması amaçlanıyor. Aslında Gunn'ın Marvel'dayken Guardians of the Galaxy ile yaptığı şey tam da buydu. İlk çıktığında kimsenin tanımadığı Marvel karakterlerini Gunn, yaptığı filmlerle şimdi "elmasa" dönüştürmüş durumda. DC'deki öncelikli amacı da bu yönde olacak.

DC evrenine atılacak "büyük reset" öncesinde takvimde çok önceden yerini almış ve 2023 yılı içinde çıkacak dört DC filmi bulunuyordu. Bunlarla ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Sırasıyla Shazam! Tanrıların Öfkesi 17 Mart'ta, The Flash 16 Haziran'da, Blue Beetle 18 Ağustos'ta ve Aquaman ve Kayıp Krallık ise 29 Aralık'ta vizyonda olacak.

Ayrıca Gunn, Batman 2'nin senaryo aşamasında olduğunu ve 3 Ekim 2025'te seyirciyle buluşacağını duyurdu. Matt Reeves'in ikinci filminde de Robert Pattinson, Bruce Wayne karakterine hayat vermeye devam edecek. Bu ve bunun gibi yeni yönetimden önce planlanmış yapımlar "DC Elseworlds" kapsamında yollarına devam edecekler. Fakat artık DC Studios'tan çıkacak her şey gibi bu yapımlar da Gunn ve Safran'ın kontrolünden geçmek zorundalar.

Yeni DC evreninin Bölüm 1: Tanrılar ve Canavarlar kapsamında seyirciyle buluşacak yapımları sırasıyla şunlar olacak:

Creature Commandos

7 bölümlük animasyon dizisi olacak Creature Commandos, James Gunn tarafından uyarlandı ve şu an yapım aşamasında. Orijinal hikâyede Nazilere karşı savaşan bir grup canavarı konu alan Creature Commandos, daha modern bir uyarlamayla karşımızda olacak. Karakterleri seslendirecek oyuncular henüz belli olmasa da ileride bir live-action uyarlaması çekilmesi durumu göz önüne alınarak oyuncu seçimleri yapılacak.

Waller

James Gunn'ın HBO Max için yazdığı Peacemaker dizisinin spin-off'u olacak Waller ile Viola Davis, acımasız yönetici karakterine hayat vermeye devam edecek. Dizi, daha önce Watchmen'i yazan Christal Henry ve Doom Patrol dizisinin yaratıcısı Jeremy Carver tarafından yazılıyor.

Superman: Legacy

Yine James Gunn'ın yazdığı ve henüz kesin olmamakla birlikte yönetebileceği de konuşulan, yeni dönemin "asıl" başlangıcı olarak gösterilen film. Peter Safran'ın sözleriyle yukarıdaki iki proje sadece birer "aperatif" niteliğinde olacak. Safran ayrıca bunun Superman için bir başlangıç hikayesi olmayacağını ve kahramanın Kriptonlu kökleriyle Dünya stili yetiştirilmesini dengelemeye çalışacağı bir hikâye olacağını açıkladı. "O, doğru adaletin ve artık eski moda olduğu düşünülen nezaketin vücut bulmuş hali" diye de ekledi. Filmin, 11 Temmuz 2025'te vizyonda olması bekleniyor.

Lanterns

Greg Berlanti'nin uzun zamandır yapım aşamasında olan Green Lanterns televizyon dizisi tamamen çöpe atıldı ve kendisiyle yollar ayrıldı. Onun yerine yeni bir Lanterns dizisi üzerinde çalışılıyor. Safran'ın açıklamalarına göre True Detective tarzı bir iş olacak. Güç yüzüklü uzay polisleri Hal Jordan ve John Stewart'ı tekrar ekrana taşıyacak dizi, DC'nin yapım aşamasındaki en önemli dizilerinden biri olarak gösteriliyor. DC'nin oturtmaya çalıştığı ana hikâyede önemli bir rolü olacağı söyleniyor.

The Authority

Gezegeni korumak için aşırıya kaçan metotları olan bir süper kahraman takımını konu alacak film, 90'ların sonunda Jim Lee önderliğindeki Wildstorm şirketinden çıkan çizgi roman serisinden uyarlanıyor. Gunn, bu filmle ilgili "DC evreninde her hikâye iyiler ve kötüler arasında geçmiyor. Gökten bir şey iner ve iyi adam onu alt eder. Her zaman durum böyle değil. Beyaz ve siyah şapkalar olduğu gibi gri şapkalar da var." diyor. Bu arada ek bir bilgi olarak Wildstorm, ilerleyen yıllarda DC Comics'e satılıyor ve hatta kurucusu Lee de DC Comics'in başına geçiyor.

Paradise Lost

Gunn ve Safran ikilisi HBO Max'ta yayımlanacak Paradise Lost dizisini Game of Thrones stili bir drama olarak tanımlıyor. Wonder Woman'ın doğum yeri olan ve tamamı kadınlardan oluşan bir adada geçecek dizi, politik entrikalar ve güç savaşlarıyla dolu olacak. Dizi, Wonder Woman filmlerinin öncesinde geçecek.

The Brave and the Bold

Yeni evrendeki ilk Batman filmi olacak The Brave and the Bold'da, Bruce Wayne'in dışında Batman'in oğlu Damian Wayne'i de "Robin" rolünde göreceğiz. Çizgi roman yazarı Grant Morrison tarafından yazılmış klasiklere dayanacak filmde Batman, varlığını bile bilmediği ve suikastçılar tarafından yetiştirilmiş ölüm makinesi çocuğuyla tanışacak. Gunn filmin "ilginç bir baba-oğul hikâyesi" barındıracağını söylüyor. Ve filmde Batman'i Robert Pattinson'ın canlandırmayacağını ve yeni bir aktör aradıklarını da ekliyor.

Booster Gold

Bir başka HBO Max dizisi olacak Booster Gold, çok bilinmeyen 1986 tarihli bir çizgi roman kahramanına dayanıyor. Gelecekte başarısız olan birisinin o günün basit olarak adlandırılabilecek teknolojileriyle günümüze geri gelmesi ve süper kahraman numarası yapmasını konu alacak diziyi Gunn "sahtekârlık sendromu süper kahraman olursa" şeklinde tanımlıyor.

Supergirl: Woman of Tomorrow

Köklerini Tom King'in yazdığı mini seriden alan Supergirl: Woman of Tomorrow, Superman'in kuzeni deyince ilk akla gelenden farklı bir şey sunmayı vadediyor. "Bu dizide sevgiyle büyüyen Superman ile hayatının ilk 14 yılında etrafındaki herkesin çok kötü şekilde öldüğü veya öldürüldüğü bir çocukluk geçiren Supergirl arasındaki farkı izleyeceğiz" diyor Gunn. "Alışık olduğumuzdan farklı, daha sert bir Supergirl olacak" diye de ekliyor.

Swamp Thing

Bir korku filmi olarak planlanan Swamp Thing, bataklık canavarı şeklindeki DC süper kahramanının köklerini irdeleyecek. Bu film aynı zamanda yeni DC evrenindeki ilk bölümün ilk parçasını kapatan film olacak.

Paylaş