2022'nin belki de en iyi korku-gerilim filmlerinden olan Smile, hikâye olarak çok orijinal bir şey sunmasa da başından sonuna izleyiciyi rahatsız etmeyi başararak görevini hakkıyla yerine getiriyor. Parker Finn'in hem yazıp hem de yönettiği ve kendisinin ilk uzun metraj filmi olan Smile, gerilim dolu sahneleri ve sonu gelmeyen jump scare'larıyla tansiyonu hep yüksek tutuyor.

Çocuklukta yaşanan travmaların ileriki yaşantıda sebep olabileceği "ölümcül" etkileri biraz da fantastik bir şekilde sunan filmin başrolünde Kevin Bacon'ın kızı Sosie Bacon bizleri başarılı "histerik" performansıyla karşılıyor. Filmde çok kısa bir rolü olsa da tüm olayları ateşleyen gülümsemenin sahibi Caitlin Stasey'nin performansı da kesinlikle bahsedilmeye değer.

17 milyon dolarlık mütevazı bütçesine karşın dünya çapında 215 milyon dolarlık bir hasılat elde ederek başarısını kanıtlayan Smile, 2020'lerin en iyi korku filmleri listeleri yapılırken kesinlikle atlanmayacak bir yapım.

Filmin konusu: Bir hastanede acil terapisti olarak çalışan Rose (Sosie Bacon)'a bir gün öğretmeninin intiharına şahit olan bir hasta gelir. Bu hasta da beklenmedik bir şekilde Rose'un önünde kendisini öldürünce Rose, psikolojik olarak çok etkilenir. Fakat kısa zamanda bu etkilere aslında çok daha kötücül bir şeyin sebep olduğunu ve ölümcül bir zincirin halkası haline geldiğini fark eder. Bunları etrafındakilere açıklamaya çalışsa da ona inanan sadece eski polis sevgilisi olur ve tek kurtuluş artık tüm yaşananları onunla birlikte çözmektir.

Paylaş