Kadrosunda; Samuel L. Jackson, Emilia Clarke, Olivia Colman, Kingsley Ben-Adir ve Cobie Smulders gibi isimler bulunduran Secret Invasion; "Skrull" adı verilen canlı türünün dünyayı istilasını konu ediniyor ve sadece yayımlanan tanıtımlara bakınca bile Marvel Sinematik Evreni'nin en karanlık işlerden biri olacağı anlaşılabiliyor.

Peki, kim bu Skrullar?

Sinematik evrende ilk kez Captain Marvel (2019) filmiyle karşımıza çıkan dünya dışı varlıklar, şekil değiştirebilme yeteneğine sahip olan oldukça nadir bir ırk. Casusluklarıyla tanınan Skrullar'ın en önemli yeteneği, özelliklerini alamasalar bile görebildikleri her şeyin dış görünüşünü kopyalayabiliyor olmaları.

Çizgi romanlarda Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratılan Skrullar, ilk kez 1961 yılında, Fantastik Dörtlü serisinin #2 sayısında okuyucusuyla buluşuyor.

İlk bölümü 21 Haziran'da Disney+'ta yayımlanacak olan Secret Invasion'da ise daha öncesinde Wandavision, Loki, Spider-Man: Far from Home ve What If...? gibi yapımlarda karşımıza çıkan bu varlıkların göz göre göre dünyayı istila edilişleri anlatılacak.

Wandavision, Loki, Spider-Man: Far from Home ve What If...? yapımlarında karşılaştığımız Skrullar

Dizinin en önemli karakterlerinden biri olan Nick Fury, sinematik evrenin başlangıcında Avengers Girişimi'ni başlatan kişi ve tüm süper kahramanların bir araya toparlanmasındaki en kilit isim.

Iron Man 2'den; "Nick Fury" ve "Tony Stark"

Eski bir S.H.I.E.L.D. ajanı olması dışında özel hayatına dair neredeyse hiçbir şey bilmediğimiz karakterimizi en son Spider-Man: Far from Home'un credit sonrası sahnesinde bir uzay gemisinde tatil yaparken gördük. Film boyunca dünyada gibi görünen Fury ve Maria Hill'in kılığına giren kişilerin ise Fury'nin Skrull arkadaşları, Talos ve eşi Soren olduğunu gördük.

Dizinin en önemli isimlerinden biri olan Emilia Clarke'ın "G'iah" karakteri ise Talos'un kızı.

Secret Invasion, Marvel'ın, Kaptan Amerika: Kış Askeri filminden beri giriştiği en ciddi işlerden birisi gibi görünüyor. Bir süre öncesinde dünyada sadece "iki elin parmağını geçmeyecek kadar Skrull bulunduğu" düşünülürken; fragmanda Fury, "istilanın kontrolden çıktığını ve istilaya sebep olanların kim olduğunu bile bilmediklerini" söylüyor.

Tabii ki buradaki en önemli detay, Skrullar'ın istedikleri herkesin şekline bürünebiliyor olmaları.

Olivia Colman'ın hayat vereceği "Sonya Falsworth" karakteri, çizgi romanlarda bulunan bir isim değil. Ancak Fury'nin gizemli geçmişinde önemli bir yeri var gibi görünüyor.

Olivia Colman

Altı bölümden oluşacak olan Secret Invasion'ın kötüsü ise, Moskova'da, Aziz Vasil Katedrali'nin bulunduğu bölgede patlama gerçekleştiren Kingsley Ben-Adir'in "Gravik" karakteri olacak.

"Gravik", Skrullar'dan oluşan bir ekibin liderliğini üstlenecek.

Marvel başkanı Kevin Feige'nin "bir geçiş hikâyesi" olarak tanımladığı dizi, ilk fragmanında askerler tarafından korunan ve devlet adamı olduğu tahmin edilen önemli bir karakter göstermişti. Bu kişi, Dermot Mulroney'nin canlandıracağı ABD Başkanı Ritson olabilir.

Dermot Mulroney

Başkan Ritson'ın Kaptan Amerika: Cesur Yeni Dünya filminde de önemli bir rol oynayacağı tahmin ediliyor ve Feige'nin de söylediği gibi, Secret Invasion bu şekilde iki yapım arasında bir köprü kurabilir.

Kaptan Amerika 4′ün Yeni İsmi: ‘Cesur Yeni Dünya’
Harrison Ford ile film setinden fotoğraf paylaşan Anthony Mackie, ‘New World Order’ olan yeni Kaptan Amerika filminin isminin, ‘Brave New World’ olarak değiştiğini de duyurmuş oldu.

Tanıtımlardan anlaşıldığı kadarıyla, dizi; Rusya, İngiltere, Fransa gibi farklı coğrafyalarda konumlandırılan sahnelere sahip olacak ve James Rhodes ile Everett Ross gibi önemli MCU karakterlerini de ağırlayacak.

Thunderbolts filminde göreceğimiz ve çizgi romanlarda Fury'nin eski sevgilisi olan Valentina da bu dizinin sürprizlerinden biri olabilir.

"Contessa Valentina Allegra de la Fontaine" (Julia Dreyfus) ve "John Walker" (Wyatt Russell)

Beşinci faz içerisindeki en çok beklenen projelerden biri olan Secret Invasion, başarılı tanıtımlarıyla uzun zaman sonra izleyicin beklentisini yükseltmeyi başaran bir Marvel yapımı oluyor ve 21 Haziran'da Disney+'ta başlıyor.


İlk tanıtımın detaylı incelemesi için:

Paylaş