Oyuncu kadrosunda; Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man, Hacksaw Ridge, tick, tick... BOOM!), Oscar Isaac (Moon Knight, X-Men: Apocalypse, Dune), Mia Goth (Emma, X, Infinity Pool) ve Christoph Waltz (Django Unchained, Inglorious Bastards, Alita) gibi efsane isimlere yer veren film, tüm zamanların en ikonik romanlarından biri olan Frankenstein'ı uyarlamaya hazırlanıyor. 

Boris Karloff, Frankenstein (1931)

Mary Shelley'nin 1800'lü yıllarda kaleme aldığı hikâye, genç bilim insanı Victor Frankenstein'ın deri parçalarından, farklı kişilerden elde edilmiş organlardan, geri dönüştürülmüş etlerden ve birkaç metal parçasından oluşturduğu, alışılagelmişin dışındaki bilimsel deneyinde meydana getirdiği yaratığı konu ediniyor.

"Blade II" ve "Pan'ın Labirenti" gibi filmlerinde korku, gerilim türündeki başarılarını kanıtlayan yönetmen, 2018 yılında "En İyi Yönetmen" Oscar'ını kazandığı Shape of Water ve en geçtiğimiz yıl vizyona giren "Pinokyo" gibi filmlerinden de masal karakterlerine yakınlığıyla biliniyor.

Del Toro için resmen biçilmiş kaftan olan Frankenstein, söylediğine göre yönetmenin zaten uzun yıllardır planları arasında olan bir hikayeydi.

"...Frankenstein'ı ilk gördüğümden beri filmini yapmak istiyorum. Bu da yaklaşık 50 yıl gibi bir zamana tekabül ediyor. Henüz genç olduğum ve yeterli araç gereçlere sahip olmadığım için, o zamanlar üzerime almak istemediğim bir yüktü. Ama artık yeterince cesurum veya deliyim, bilemiyorum. Bir şekilde bunun üstesinden geleceğiz."

Guillermo Del Toro'nun, Pinokyo'nun ardından bir başka Netflix projesi olan Frankenstein'ın çekimlerine 2024'ün ilk aylarında başlanılması ve 2025 yılının ortalarında da yayınlanması bekleniyor.

Kaynak: Collider


Yaren’in Köşesi
muggle’lar mı? onlar hiçbir şey görmezler ama çatal batırırsan hissederler. merhaba, ben Yaren. çocukluğumdan beri tutkunu olduğum fantastik dünyalara, filmlere, kitaplara, dizilere ve çizgi romanlara dair videolar yapıyorum. ben bu videoları yaparken çok eğleniyorum, eğer siz de bana eşlik etmek…
Paylaş