Frank Herbert'ın ünlü eserinden uyarlanan film, beyaz perdede büyük ses getirirken, filmin vizyona girmesinden üç hafta sonra elde ettiği başarıyla ilk filmi geride bıraktı.

"Feyd-Rautha", "Margot Fenring"

1 Mart 2024'te vizyona giren yapım, gişede beklendiği üzere ciddi başarılar elde etti.

Daha önce Alejandro Jodorowsky'nin uyarlamayı deneyip başaramadığı eser, 1984'te David Lynch tarafından o dönemin imkanlarıyla çekilse de çok başarılı olduğu söylenemezdi. 2000'li yılların başında da bir mini dizi olarak çekilmek istense de yine eserin büyüsü ekranlara taşınamadı.

"Prenses Irulan"

Blade Runner 2049, Arrival ve Sicario gibi başarılı filmlerin yönetmeni Denis Villeneuve, bence Dune gibi bir evreni sinemaya taşıyacak en iddialı isimdi. Sinemaseverleri ve serinin büyük hayranı olan okurların beklentilerini de boşa çıkarmadı.

"Chani"

İlk filmde Herbert'ın romanının ilk yarısını perdeye aktaran Villeneuve, gişede 433 milyon dolar hasılat elde ederken aynı zamanda 6 dalda Akademi Ödülü'nün de sahibi olmuştu.

İlk filmden yaklaşık üç yıl sonra devam filmi izleyicilerle buluştu. Bu film ise vizyona girmesinden yaklaşık 20 gün sonra globalde 500 milyon doları geçerek ilk filmin hasılatını çoktan aştı bile.

Denis Villeneuve, şimdi serinin son filmi olacak olan Dune Mesihi için hazırlanıyor.

Kaynak: Collider

Paylaş