Dune: Bölüm 2'nin gişede ortalığı kasıp kavurması ve eleştirmenlerden aldığı olumlu tepkiler, Denis Villeneuve'ün üzerinde serinin bir sonraki bölümü olan Dune Mesihi'ni hemen uyarlamaya başlaması için epey bir baskı yaratmış olmalı.

Her ne kadar izleyiciler, serinin bir sonraki filmine gözlerini dikmiş olsalar da yönetmen o kadar hızlı olmayacağını söylüyor:

"Her iki filmi de arka arkaya çektim ki bu benim için son derece mantıklıydı. Birinci Bölüm'den hemen sonra ilerlemenin iyi bir fikir olduğunu düşündüm. Zaten tasarlıyorduk, yazıyorduk vesaire. Ama bu aynı zamanda altı yıl boyunca hiç durmadan Arrakis'te olduğum anlamına geliyordu ve biraz geri adım atmanın sağlıklı olacağını düşünüyorum. Öncelikle elimizde güçlü bir senaryo olduğundan emin olmalıyız. Kaçınmak istediğim şey hazır bir şey olmaması. Bunu hiç yapmadım ve şimdi coşku yüzünden bunun tehlikeli olabileceğini hissediyorum. Tüm fikirlerin kâğıt üzerinde olduğundan emin olmalıyız."

Ve ardından Villeneuve şu vaatte bulunuyor:

"Eğer geri dönersek, gerçek olmalı, alakalı olmalı. Eğer Dune Mesihi'ni yaparsam, [bu] Bölüm 2'den daha iyi olacağı için olmalı. Aksi takdirde yapmam."

Kaynak: Empire Online

Paylaş